Αναζήτηση

«Lexicon Της Συσκευασίας»

«Lexicon Της Συσκευασίας»

Η ορολογία γύρω από τη συσκευασία αλλάζει συνεχώς- κι αυτό οφείλεται στο ότι  αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς κι οι τάσεις της αγοράς. Έτσι, κρίνεται αναγκαία μια σύγχρονη καταγραφή των λέξεων και των εννοιών αυτού του κλάδου. Κατά πόσο, όμως, η προσπάθεια των Δ. Καραβασίλη και Γ. Τριανταφύλλου ανταποκρίνεται σε αυτήν την ανάγκη;

Το «Lexicon Της Συσκευασίας» αποτελεί τον καρπό μιας χρόνιας προσπάθειας καταγραφής από τους δυο συγγραφείς. Ο Δ. Καραβασίλης επισημάνει την έλλειψη ελληνικής βιβλιογραφίας γύρω από τη συσκευασία, καθώς έχουν καταγραφεί ελάχιστες προσπάθειες, οι οποίες χρονολογούνται δεκαετίες πριν.

Ωστόσο ο διαρκής ανταγωνισμός που υπάρχει στη σύγχρονη αγορά, η ανάγκη για τη δημιουργία κατάλληλης συσκευασίας για το κάθε προϊόν κι η συνεχής κατανάλωση των προϊόντων δημιούργησαν νέες έννοιες και λέξεις. Αυτές επιχειρούν να καταγράψουν οι δυο συγγραφείς.

Και το αποτέλεσμα είναι ένα λεπτομερές λεξικό γύρω από μια πληθώρα λέξεων κι εννοιών. Το «Lexicon Της Συσκευασίας» διαθέτει τεράστια ποικιλία όρων,  αναλυτικές επεξηγήσεις τους και καλύπτει πολλές θεματικές. Χωρίζεται σε πολλές ενότητες, όπως τις πρώτες ύλες, τις ιδιότητες, τις ενδείξεις, τους βασικούς όρους εκτύπωσης και την αγγλική ορολογία.

Είναι πλούσιο, εύχρηστο και καλά οργανωμένο. Αποτελεί την ιδανική εισαγωγή για αρχάριους στον κόσμο της συσκευασίας, αλλά κι ένα καλογραμμένο εγχειρίδιο για επαγγελματίες που θέλουν να ενημερώνονται γύρω από τις νέες έννοιες και λέξεις του κλάδου, έναν χρήσιμο κι αναλυτικό οδηγό για επαγγελματίες και μη.

Το «Lexicon Της Συσκευασίας» δε θα πρέπει να λείπει από κανέναν, είτε είναι φοιτητής, είτε ασχολείται επαγγελματικά με τη συσκευασία. Είναι μια καλοδουλεμένη προσπάθεια που έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το «Lexicon Της Συσκευασίας» στο http://packaginglexikon.com/  

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top