Αναζήτηση

Ανοίγοντας την πόρτα στην ψηφιακή εκτύπωση συσκευασίας

Ανοίγοντας την πόρτα στην ψηφιακή εκτύπωση συσκευασίας

Ο πολλαπλασιασμός των καναλιών επικοινωνίας, οι εναλλαγές των δημογραφικών στοιχείων των καταναλωτών και οι αλλαγές στις προτιμήσεις των αγοραστών, που χαρακτηρίζουν την αγορά σήμερα, έχουν δυσκολέψει περισσότερο από ποτέ την προσέλκυση της προσοχής των καταναλωτών.  Η συσκευασία συνεχίζει να αναγνωρίζεται από τις επιχειρήσεις ως ανεκτίμητο εργαλείο επικοινωνίας που λειτουργεί στους καταναλωτές ως παράγοντας  διευκόλυνσης των αποφάσεων που παίρνουν. Έτσι, τα brands συνεχώς ανταγωνίζονται για να τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών με σχέδια που «τραβάνε» το μάτι και νέες παραλλαγές, ενώ οι έμποροι απαιτούν περισσότερες ειδικές προσφορές και ακόμα πιο συχνές αλλαγές στο σχεδιαστικό.

Κατά συνέπεια, ενώ ο όγκος της παραγωγής εκτυπώσεων συσκευασίας μεγαλώνει, τα τιράζ μικραίνουν. Το γεγονός αυτό ανοίγει νέες ευκαιρίες για την ψηφιακή εκτύπωση.

 

Προσωποποίηση

Ένας μεγάλος αριθμός πρόσφατων προωθητικών ενεργειών στον τομέα των προϊόντων ταχείας κατανάλωσης έχει εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προσφέρει η εκτύπωση εναλλασσόμενων στοιχείων για να προσφέρει στους καταναλωτές την επιλογή να προσωποποιήσουν συσκευασίες με το όνομά τους ή το όνομα ενός φίλου. Ομοίως, κάποιες εταιρείες παραγωγής πολυτελών προϊόντων πλέον προσαρμόζουν τις συσκευασίες ανάλογα με τα δημογραφικά στοιχεία και τις προτιμήσεις του αποδέκτη.   

 

Συσκευασίες περιορισμένων αντιτύπων (Limited edition)

Στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο του εμπορίου, οι μοναδικές (one of a kind) συσκευασίες ή οι περιορισμένες συσκευασίες κερδίζουν συνεχώς έδαφος για χρήση σε συνδυασμό με σύντομες εκστρατείες ή εποχιακές προσφορές.

Πολλαπλασιασμός SKU  

Οι κωδικοί SKU ( Stock keeping unit - μονάδα διατήρησης αποθέματος) είναι τα μοναδικά αναγνωριστικά για κάθε ξεχωριστό προϊόν που πουλάει μια εταιρεία. Όσο οι επιχειρήσεις εισάγουν στην αγορά περισσότερες ποικιλίες του προϊόντος και μεγέθη συσκευασιών για να αυξήσουν την ελκυστικότητα σε μια ευρύτερη ομάδα καταναλωτών, οι αριθμοί των SKU αυξάνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί την ανάγκη για περισσότερα είδη συσκευασίας, αλλά σε μικρότερη ποσότητα. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί και να επιταχυνθεί όσο ο αριθμός παραλλαγών των προϊόντων αυξάνεται.

 

Δημιουργία πρωτοτύπων

Η δημιουργία πολλαπλών σχεδίων για μια εργασία μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για τους σχεδιαστές και δημιουργούς, αλλά με βιώσιμα μικρά τιράζ είναι δυνατή η δημιουργία πρωτοτύπων, ακόμα και η δοκιμή νέων συσκευασιών στην αγορά με ελάχιστο κόστος. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τις ευκαιρίες στην αγορά της συσκευασίας διαβάστε το Think Packaging  

 

Πηγή: Think Digital, Issue 19

www.canon-europe.com/thinkdigital

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top