Αναζήτηση

Η σημασία της ποιοτικής συσκευασίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο και ο ρόλος των social media

Η σημασία της ποιοτικής συσκευασίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο και ο ρόλος των social media

Πολλές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου επικεντρώνονται στις πωλήσεις των προϊόντων τους, την εξυπηρέτηση των πελατών και τις γρήγορες παραδόσεις. Η συσκευασία των προϊόντων έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Dotcom Distribution, το 60% των ερωτηθέντων θα μοιράζονταν ευχαρίστως στα social media τη φωτογραφία της συσκευασίας ενός προϊόντος που αγόρασαν αν την έβρισκαν ξεχωριστή. Αυτό σημαίνει δυνητικά μια αύξηση 60% των πελατών που μπορούν να επηρεάσουν φίλους και συγγενείς να αγοράσουν το συγκεκριμένο προϊόν. Εναλλακτικά, μπορούν να ποστάρουν τη φωτογραφία σε άλλα sites κοινωνικής δικτύωσης και να επηρεάσουν άλλους πελάτες.

Το Dotcom Distribution Packaging Report 2015 μελετά κατά πόσο η συσκευασία των προϊόντων που παραγγέλνονται και αποστέλλονται ηλεκτρονικά επηρεάζει την εικόνα της φίρμας και μπορεί να μετατρέψει τους καταναλωτές σε «διαφημιστές» των προϊόντων στα κοινωνικά δίκτυα. Η έρευνα έδειξε πως το 39% των ερωτηθέντων είχε μοιραστεί στο παρελθόν φωτογραφία ή βίντεο της νέας τους αγοράς, χρησιμοποιώντας κυρίως το Facebook (84%), το Twitter (32%), το Instagram (31%), το YouTube (28%) και το Pinterest (20%).

Κύρια σημεία της έκθεσης:
Οι συσκευασίες που μοιάζουν με συσκευασίες δώρου, έχουν λογότυπο της φίρμας ή είναι πιο προσεγμένες από μια απλή συσκευασία από καφέ χαρτόνι, ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών και καταγράφονται σαν μια ευχάριστη εμπειρία.
Ο ενθουσιασμός που προκαλείται από ένα προϊόν με προσεγμένη συσκευασία ωθεί τους πελάτες στο να μοιραστούν την εμπειρία τους στα social media.
Οι καταναλωτές ψάχνουν στα social media σχετικό περιεχόμενο που έχουν «ανεβάσει» φίλοι και γνωστοί τους όταν θέλουν να αγοράσουν ένα προϊόν διαδικτυακά.
Οι περισσότεροι καταναλωτές παραδέχονται πως επηρεάζονται στο να πραγματοποιήσουν μια αγορά από μια φωτογραφία ή video προϊόντος που είδαν κατά την online αναζήτησή τους.
Μια ποιοτική συσκευασία προσφέρει την ευκαιρία στον αγοραστή να τη μοιραστεί στα social media και αυτές οι φωτογραφίες ή video μπορούν να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Μερικές ιδέες για το πως μπορείτε να ενσωματώσετε τα συμπεράσματα αυτά στην υπάρχουσα παραγωγή σας:  
Προσθέστε μια προσωπική πινελιά
Ένα προσωποποιημένο μήνυμα ή στίκερ θα δυναμώσει περαιτέρω την εμπειρία του πελάτη και θα του δημιουργήσει μεγαλύτερο ενθουσιασμό για τη συγκεκριμένη φίρμα προϊόντων. Εάν το μήνυμα ή στίκερ τοποθετηθεί μάλιστα μπροστά και στο κέντρο θα έχει ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο, καθώς θα είναι ορατό κατά το ξεπακετάρισμα

Χρησιμοποιείστε ποιοτικές συσκευασίες Η συσκευασία θα πρέπει να αποτελεί μέρος της εμπειρίας, όχι απλά μέσο μεταφοράς του προϊόντος. Μια όμορφη συσκευασία βελτιώνει την εικόνα του προϊόντος και της φίρμας συνολικά

Σκεφτείτε πέρα από το απλό «καφέ κουτί» και αναθεωρείστε την άποψή σας για την ποιοτική συσκευασία. Η ποιοτική συσκευασία δεν είναι κατ’ ανάγκη ακριβή, ούτε πρέπει να διαφοροποιείται από τη γενική εικόνα της φίρμας σας

Περιλάβετε στη συσκευασία μια δράση (π.χ. διαγωνισμός) ή ένα κίνητρο για να μοιραστεί ο καταναλωτής τη φωτογραφία του προϊόντος

Δώστε στους καταναλωτές ένα hashtag (#) για να μοιραστούν την εμπειρία τους διαδικτυακά ή κάποιο χρηματικό κίνητρο αν μοιραστούν τη φωτό του προϊόντος (π.χ. ένα κουπόνι). Ακόμα, περιλάβετε φωτογραφίες των καταναλωτών που διακρίθηκαν στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσής σας ως κίνητρο για να μοιραστούν τη φωτογραφία/video του προϊόντος

Ο ψηφιακός επίπεδος εκτυπωτής Xante Excelagraphix 4200 είναι ένα εύχρηστο και αποτελεσματικό μέσο για να εξατομικεύσετε και να αναβαθμίσετε τα κουτιά συσκευασίας σας. Εκτυπώνει απευθείας σε φύλλα οντουλέ χαρτονιού αλλά και διπλωμένα & κολλημένα χαρτοκιβώτια και έτοιμα κομμένα φύλλα πλάτους έως 1.06m, σε ασύλληπτες ταχύτητες – έως 305mm/sec – και με κόστος εκτύπωσης μόλις μερικά λεπτά του ευρώ ανά τ.μ.

Δείτε περισσότερα: Xante Excelagraphix 4200   

  }
Για μεγαλύτερο σχήμα φύλλου και γκάμα υλικών συσκευασίας (π.χ. αλουμίνιο), οι επίπεδοι εκτυπωτές HP Scitex FB550 Industrial Printer και HP Scitex FB750 Industrial Printer αποτελούν μια οικονομική λύση με μεγάλο εύρος εφαρμογών.

Δείτε περισσότερα: HP Scitex FB550 Industrial Printer HP Scitex FB750 Industrial Printer

 
«Η αξία της ποιοτικής συσκευασίας ξεπερνά την εμπειρία του καταναλωτή και ανάγεται σε εργαλείο marketing. Η εμπειρία δεν περιορίζεται στην online παραγγελία αλλά συνεχίζεται έως ότου ο καταναλωτής ανοίξει την όμορφη συσκευασία και μοιραστεί την εμπειρία αυτή στα κοινωνικά δίκτυα. Η δράση αυτή της γνωστοποίησης και σύστασης μέσω των κοινωνικών δικτύων προωθεί την αναγνωρισιμότητα της φίρμας».

Maria Haggerty, CEO of Dotcom Distribution

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top