Αναζήτηση

Η PANTONE ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς 2021

Η PANTONE ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς 2021

Τα χρώματα της χρονιάς 2021 είναι δύο: PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 Illuminating. Ένα «πάντρεμα» χρωμάτων που μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα δύναμης και ελπίδας.

Πρόκειται για δύο ανεξάρτητα χρώματα που τονίζουν το πως δύο διαφορετικά στοιχεία ενώνονται μεταξύ τους και αλληλοϋποστηρίζονται. Η ένωση των δύο αυτών χρωμάτων είναι πρακτική και συμπαγής αλλά ταυτόχρονα ζεστή και αισιόδοξη και εμπεριέχει έναν βαθύ στοχασμό και μια υπόσχεση για κάτι ζεστό και ηλιόλουστο.

Καθώς οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να οχυρωθούν με ενέργεια, σαφήνεια και ελπίδα ώστε να ξεπεράσουν τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα, οι ζωηρές και εντυπωσιακές αποχρώσεις ικανοποιούν την αναζήτηση τους για ζωτικότητα. Το PANTONE 13-0647 Illuminating είναι ένα φωτεινό και χαρούμενο κίτρινο χρώμα, που μοιάζει σα να έχει χρωματιστεί με ηλιακό φως. Το PANTONE 17-5104 Ultimate Grey συμβολίζει τα συμπαγή και αξιόπιστα στοιχεία τα οποία είναι παντοτινά και αποτελούν μια σταθερή βάση. Τα χρώματα που έχουν τα βότσαλα στην παραλία και άλλα στοιχεία της φύσης των οποίων η πολυκαιρισμένη εμφάνιση υπογραμμίζει μια ικανότητα αντοχής στο χρόνο, το Ultimate Grey ενθαρρύνει τα συναισθήματα της ηρεμίας, της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας.

O συνδυασμός των PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 Illuminating υπογραμμίζει την έμφυτη ανάγκη μας να μας βλέπουν, να μας αναγνωρίζουν, να ακούνε τις φωνές μας. Ένας συνδυασμός χρωμάτων των οποίων οι δεσμοί με τη διορατικότητα, την καινοτομία και τη διαίσθηση, και ο σεβασμός για τη σοφία, την εμπειρία και τη νοημοσύνη, εμπνέουν την αναγέννηση και μας «σπρώχνουν» προς νέες έννοιες και τρόπους σκέψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PANTONE COLOR OF THE YEAR

Για πάνω από 20 χρόνια, το Χρώμα της Χρονιάς της Pantone επηρεάζει την ανάπτυξη προϊόντων και τις αγοραστικές αποφάσεις σε πολλές βιομηχανίες, όπως τη μόδα, τα έπιπλα σπιτιού και τον βιομηχανικό σχεδιασμό, καθώς και τους τομείς της συσκευασίας και της γραφιστικής.

Η διαδικασία επιλογής του κάθε Pantone Color of the Year απαιτεί προσεκτική εξέταση και ανάλυση των τάσεων. Οι ειδικοί χρωμάτων της Pantone εξετάζουν διεξοδικά τον κόσμο αναζητώντας νέες χρωματικές επιρροές, πριν αποφασίσουν για το χρώμα της χρονιάς. Αυτή η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει την εξέταση της βιομηχανία ψυχαγωγίας και των ταινιών προς παραγωγή, τις συλλογές τέχνης, τη μόδα, τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, καθώς και τους νέους τρόπους ζωής, τα παιχνίδια και τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Οι επιρροές μπορεί επίσης να προέρχονται από νέες τεχνολογίες, υλικά, υφές και εφέ που επηρεάζουν το χρώμα, σχετικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και επερχόμενες αθλητικές εκδηλώσεις που προσελκύουν παγκόσμια προσοχή.

Πηγή: https://www.pantone.com/color-of-the-year-2021

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top