Αναζήτηση

20 κορυφαίες έντυπες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις από όλο τον κόσμο

20 κορυφαίες έντυπες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις από όλο τον κόσμο

Ακολουθώντας το εορταστικό πνεύμα σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο δημιουργικές και ευφάνταστες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις.

Έφτασε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου. Ενώ πολλοί από εμάς είμαστε απασχολημένοι κατεβάζοντας τα φωτάκια από το πατάρι, κάνοντας τις τελευταίες μας αγορές και κρύβοντας τις ζυγαριές για λίγες εβδομάδες, οι εταιρείες εκτυπώσεων ασχολούνται με τα τελευταία έργα του έτους, προσπαθώντας να τηρήσουν τις προθεσμίες.

Η εκτύπωση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο αυτή τη περίοδο του χρόνου, με τους λιανοπωλητές να προσπαθούν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές στις επιχειρήσεις τους.

Είτε πρόκειται για αφίσες, είτε για διαφημιστικά φυλλάδια, καταχωρήσεις σε περιοδικά, αυτοκόλλητα ή διαφημιστικές πινακίδες και εφαρμογές POS, οι έντυπες διαφημίσεις βρίσκονται παντού την περίοδο των Χριστουγέννων.

Παρακάτω θα δούμε κάποια από τα καλύτερα παραδείγματα έντυπων Χριστουγεννιάτικων διαφημίσεων και θα αναλύσουμε το πόσο δημιουργικές μπορούν να είναι οι διαφημιστικές εταιρείες και τα brands (εμπορικά σήματα).     

Τυπώνοντας μια εορταστική εικόνα με την Dulux

Περιγραφή: Ανάμεσα από τις  πολλές πολύχρωμες και δυνατές διαφημίσεις που βλέπουμε αυτήν την εποχή του χρόνου, μερικές φορές, η απλότητα είναι η καλύτερη προσέγγιση. Εδώ, η Dulux απλώς χρησιμοποίησε το χρώμα της για να δημιουργήσει ένα τραχύ περίγραμμα ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, για να ευχηθεί στους καταναλωτές χαρούμενα Χριστούγεννα!

Οι γιορτές έρχονται με Coca-Cola

Περιγραφή: Αν και ίσως είναι πιο γνωστή για τα διάσημα Χριστούγεννα φορτηγά της, η Coca-Cola δημιούργησε επίσης αυτή την απλή, αλλά έξυπνη διαφήμιση, μετατρέποντας ένα από τα δοχεία της σε μια κάπως αφηρημένη έκδοση του Άι Βασίλη.

Ευτυχισμένο Χανουκά από τα McDonald’s

Περιγραφή: Μια εταιρεία που αγαπά τα Χριστούγεννα, άλλωστε το σλόγκαν της το δηλώνει χρόνια τώρα (lovin’ it’), είναι τα McDonald’s τα οποία χρησιμοποίησαν τις διάσημες τηγανιτές πατάτες τους με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουν το μενορά για τη Χάνουκα (ένα κηροπήγιο με επτά κεριά με το οποίο γιορτάζεται η Χάνουκα)

Γιορτάζοντας γύρο από ένα… δέντρο καφέ;

Περιγραφή: Μια δημοφιλής στάση ανεφοδιασμού για τους κουρασμένους αγοραστές την περίοδο των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο, τα Starbucks γιορτάζουν αυτήν την εποχή του έτους με τα εορταστικά κόκκινα κύπελλα. Ωστόσο, η αλυσίδα καταστημάτων καφέ γίνεται ακόμα πιο δημιουργική με τα toppings των καφέδων της, δημιουργώντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από καφέ και κρέμα σε αυτή τη διαφήμιση.

 

Ακονίζοντας τις ιδέες σας στην περίοδο των Χριστουγέννων

Περιγραφή: Ενώ οι διαφημιστικές εταιρείες είναι απασχολημένες αυτή τη περίοδο με το να δημιουργούν διαφημίσεις για άλλες εταιρείες, η Publicis Singapore χρησιμοποίησε τις δημιουργικές της ικανότητες για να προωθήσει τις δικές της υπηρεσίες.

Εδώ, η εταιρεία εύχεται στους πελάτες της χαρούμενα Χριστούγεννα δημιουργώντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ξύσματα ενός μολυβιού πάνω στο οποίο αναγράφεται «Όλες οι καλές ιδέες ξεκινούν με ένα μολύβι».

Χριστούγεννα με Ελβετικό Αέρα

Περιγραφή: Κρατώντας σαν θέμα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, η Ρωσίδα σχεδιάστρια Nikolaya Pere δημιούργησε μια σειρά από αεροπλάνα που σχηματίζουν το δέντρο και τα στολίδια του. Εδώ έχει εμπνευστεί από την αεροπορική εταιρεία Swiss Air.

 

Μεταφέροντας το σωστό μήνυμα την περίοδο των Χριστουγέννων

Περιγραφή: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο φαίνεται να είναι πηγή έμπνευσης πολλών διαφημιστικών εταιρειών. Εδώ η εταιρεία FedEx, η οποία είναι πολυάσχολη αυτή τη περίοδο του χρόνου μεταφέροντας δώρα σε ανθρώπους σε όλο το κόσμο, έχει δημιουργήσει το δικό της μοναδικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο από στοιβαγμένα κουτιά.

 

Το αστέρι του θαύματος, αστέρι της Ikea

Περιγραφή: Η διαφημιστική εταιρεία TBWA με έδρα την Πορτογαλία δημιούργησε αυτή την έξυπνη διαφήμιση για να προωθήσει τις προ-Χριστουγέννων προσφορές της Ikea.  

 

Γλυκαίνοντας τα Χριστούγεννα με σοκολάτες Quality Street

Περιγραφή: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα κουτάκι σοκολατάκια ως χριστουγεννιάτικο δώρο της τελευταίας στιγμής, με την Quality Street να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Εδώ οι σοκολάτες έχουν απλωθεί στο πάτωμα σχηματίζοντας το κεφάλι ενός ταράνδου.

 

Ho Ho Hovis

Περιγραφή: Απλή, αλλά αποτελεσματική. Η διαφημιστική εταιρεία JWT London είχε αυτή την ιδέα για να βοηθήσει την Hovis να ευχηθεί στους πελάτες της «Χαρούμενα Χριστούγεννα». Τοποθέτησε τρείς φραντζόλες ψωμιού με τέτοιο τρόπο ώστε η λέξη «Hovis» που υπάρχει πάνω στις φραντζόλες να σχηματίζει το διάσημο γέλιο του Άι Βασίλη, «Ho Ho Ho».

 

Πολύχρωμα και δημιουργικά Χριστούγεννα

Περιγραφή: Ο η σχεδιαστική Burti Graphics χρησιμοποίησε μια σκάλα Pantone με πράσινες αποχρώσεις για να δημιουργήσει ένα αφηρημένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Η Harvey Nichols ενάντια στο «Gift Face»

Περιγραφή: Δεν υπάρχει τίποτα πιο άβολο από την δήθεν χαρούμενη έκφραση που παίρνει κάποιος όταν του δίνουν ένα δώρο που δεν του αρέσει. Φέτος η Harvey Nichols προτρέπει τους καταναλωτές να αποφύγουν τα «Gift Face» και με την βοήθεια των συνεργαζόμενων εταιρειών της να βρουν το τέλειο δώρο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

 

Λευκά Χριστούγεννα με Tide

Περιγραφή: Η διεθνής μάρκα απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων Tide βασίζει την διαφήμισή της γύρω από το πώς το προϊόν της μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομένων λεκέδων μελανιού σε σχήμα χριστουγεννιάτικων δέντρων. Οι καταναλωτές θα μπορούν τώρα να απολαμβάνουν πραγματικά Λευκά Χριστούγεννα.

 

Θέλει κανείς πίτσα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Περιγραφή: Η Domino’s Pizza στο Μεξικό λάνσαρε μια δημιουργική έντυπη διαφημιστική καμπάνια που απεικονίζει ένα κομμάτι πίτσας ως Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Μια έγκαιρη υπενθύμιση από τη Greenpeace

Περιγραφή: Ενώ οι άνθρωποι σε όλο το κόσμο ανυπομονούν για τα δώρα, το φαγητό και τα πάρτι, η Greenpeace μας υπενθυμίζει με αυτή τη διαφήμιση τους κινδύνους υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ότι έχει απομείνει από τον καημένο χιονάνθρωπο είναι ένα καπέλο, ένα κασκόλ, ένα καρότο και μερικές μικρές πέτρες.  

 

Προσοχή στον σκύλο Άγιε Βασίλη

Περιγραφή: Η μάρκα τροφών για σκύλους Pedigree προειδοποιεί τον Άγιο Βασίλη για ανεπιθύμητες συναντήσεις με τους τετράποδους φίλους μας κατά την είσοδό του από τις καμινάδες.  

 

Οι τρείς μάγοι… έφτασαν νωρίτερα.

Περιγραφή: Η Mercedes-Benz φαίνεται να πιστεύει ότι αν οι μάγοι είχαν ένα από τα αυτοκίνητά της, το ταξίδι τους για να συναντήσουν τον μικρό νεογέννητο Ιησού Χριστό θα ήταν λίγο πιο εύκολο. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και το σύστημα πλοήγησης αντί να ακολουθούν το αστέρι.

 

Η Budweiser και η Uber ζητούν να δώσετε προτεραιότητα στην ασφάλεια αυτά τα Χριστούγεννα

Περιγραφή: Η εταιρεία παραγωγής της μπύρας Budweiser συνεργάστηκε με την Uber για να προσφέρουν στους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου έναν ασφαλή τρόπο να μετακινηθούν στις γιορτές. Η εκστρατεία που «τρέχει» μέσα από πολλά κανάλια, προσφέρει στους πελάτες της μια δωρεάν διαδρομή μέσω της πλατφόρμας Uber αξίας 18€ με τη χρήση ενός ειδικού κωδικού.

 

Ένα γλυκό χριστουγεννιάτικο κέρασμα από τα M&M’s

Περιγραφή: Η διάσημη μύτη του Ρούντολφ, του πιο γνωστού ταράνδου του Άι Βασίλη, έχει αντικατασταθεί από ένα κόκκινο M&M… Καημένε Ρούντολφ!

 

Η… απόλυτη διασκέδαση στην περίοδο των Χριστουγέννων

Περιγραφή: Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος κατανάλωσης φαγητού και ποτού όλων των ειδών, όπως δείχνει εδώ η μάρκα βότκας Absolut μεταμφιέζοντας ένα από τα μπουκάλια της σε χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top