Αναζήτηση

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης 2019

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης 2019

Tα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης 2019 αποτελούν πλέον μέρος της ιστορίας του σχεδιασμού της οπτικής επικοινωνίας. Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης έπεσε χθες στην κατάμεστη αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Εκεί πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των ΕΒΓΕ που παρουσίασε η stand up comedian Ήρα Κατσούδα και παρακολούθησαν 500 επαγγελματίες της οπτικής επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτισμού, της πολιτικής και της οικονομίας.

Ήταν η δεύτερη φορά στα 18 τους χρόνια που τα ΕΒΓΕ πραγματοποιούν την τελετή απονομής τους στη Θεσσαλονίκη, αν και αποτελεί πεποίθηση όλων ότι η συχνότητα των επισκέψεων θα πρέπει να αυξηθεί σύντομα, αφού η πρωτεύουσα του βορά διαθέτει ένα σημαντικότατο κεφάλαιο δημιουργικού δυναμικού και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του design στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μάλιστα αφιερωμένη στη μνήμη του πρόσφατα εκλειπόντος εμπνευστή του Μουσείου Design της Θεσσαλονίκης Στέργιου Δελιαλή, ο οποίος το 2004 υπήρξε ο πρώτος παραλήπτης του Βραβείου Συνολικής Προσφοράς των ΕΒΓΕ.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των βραβείων, η ΜΝΡ αναδείχθηκε γραφείο της χρονιάς, κερδίζοντας το τέταρτο στην ιστορία της ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ.  Το Χρυσό Γραφιστικής απονεμήθηκε “KDF-Kalamata International Dance Festival” του Mike Rafail, το Χρυσό Εικονογράφησης, στο “Taresso Espresso Blends” του Luminous Design Group, ενώ το Χρυσό Ψηφιακών Εφαρμογών στο “Το όνειρο του Σκιάχτρου” του Abnormal Studio.

Εκτός από τις επαγγελματικές δουλειές της ελληνικής οπτικής επικοινωνίας, τα ΕΒΓΕ προωθούν και προβάλουν και τα νέα ταλέντα. Στην κατηγορία των Νέων Δημιουργών νικήτρια των φετινών Βραβείων ήταν η Ναταλία Μαυρωτά, η οποία έλαβε μία πλήρη υποτροφία για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Οπτικής Επικοινωνίας του Κολλεγίου Βακαλό.

Συνολικά φέτος στις τρεις κριτικές επιτροπές των ΕΒΓΕ κατατέθηκαν 1320 έργα, αριθμός που είναι κατά 9,5% αυξημένος σε σχέση με την περσινή διοργάνωση. «Η αδιάλειπτη αγάπη και εμπιστοσύνη με τις οποίες η κοινότητα αγκαλιάζει τον θεσμό των ΕΒΓΕ μας γεμίζει με χαρά κι ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης» είπε ο Δημήτρης Φακίνος, διευθυντής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης από το βήμα του Μεγάρου Μουσικής της Θεσσαλονίκης, κλείνοντας τη φετινή τελετή και συνέχισε: «μέλημά μας είναι πάντα, με ένα αυστηρό σύστημα λειτουργίας και διαφάνειας, να διαφυλάξουμε τον θεσμό των ΕΒΓΕ ώστε για χρόνια να προσφέρει τις υπηρεσίες του στηρίζοντας ποικιλοτρόπως την ανάπτυξη του χώρου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση με τα έργα των νικητών των ΕΒΓΕ 2019 (την οποία επιμελήθηκε το γραφείο Post-Spectacular Office) θα φιλοξενηθεί στο Momus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, πριν αυτή κατέβει στην Αθήνα.

Η σχετική με τα ΕΒΓΕ δραστηριότητα, δεν σταματά όμως εδώ. Στο πλαίσιο του πρώτου Thessaloniki Design Week, τα ΕΒΓΕ επιμελήθηκαν τις εξής εκδηλώσεις:

- Στις 5 & 6 Μαϊου, διοργανώνεται Έκθεση εντύπου μουσικών προγραμμάτων, εξώφυλλων δίσκων και cd στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το στήσιμο της έκθεση επιμελήθηκε το δημιουργικό γραφείο dolphins // communication design

- Στις 6 Μαϊου, στη ΔΕΘ (περίπτερο 10) στις 6 μμ διοργανώνεται παρουσίαση με θέμα “Παρόν και προοπτικές τoυ επαγγέματος της γραφιστικής” όπου 3 Έλληνες και 3 Τούρκοι σχεδιαστές μοιράζονται τις προσωπικές τους εμπειρίες και απόψεις.

- Στο διάστημα 9-12 Μαΐου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθεί έκθεση βραβευμένων εικονογράφων.

Δείτε εδώ όλα τα ονόματα των νικητών.

Όλα τα έργα των νικητών μπορείτε να δείτε εδώ

https://www.ebge.gr/2019/winners/

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top