Αναζήτηση

Η Printing Packaging Γεωργιάδης ΑΕ αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά συσκευασίας με το MGI JETVarnish 3D Evo

Η Printing Packaging Γεωργιάδης ΑΕ αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά συσκευασίας με το MGI JETVarnish 3D Evo

Αιχμαλωτίζοντας τη συναισθηματική δύναμη της αφής με μοναδικά 3D εφφέ σε έντυπα και συσκευασίες

Η πρώτη εγκατάσταση MGI JETVarnish 3D Evo στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στην εταιρία Printing Packaging Γεωργιάδης ΑΕ και αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στην ελληνική αγορά εκτυπώσεων και συσκευασίας.

Με έδρα το Βόλο και ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά ειδικά τα τελευταία χρόνια, η Printing Packaging Γεωργιάδης Α.Ε. δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την παραγωγή συσκευασιών και εκτυπώσεων για βιομηχανίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά στον τομέα της συσκευασίας, προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα λύσεων στο σχεδιασμό και την παραγωγή, για την κάλυψη των αναγκών εταιριών με χαμηλό αλλά και υψηλό όγκο παραγωγής, καθώς και εξατομικευμένων επιλογών. Συσκευασίες προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, τροφίμων, ποτών, καλλυντικών, δώρων κ.α. με ειδικά μελάνια, υψηλής ποιότητας υλικά & premium φινιρίσματα αποτελούν τη βάση του χαρτοφυλακίου της εταιρίας.

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Printing Packaging Γεωργιάδης Α.Ε. είναι μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρίες του χώρου, με συνεχείς επενδύσεις σε παραγωγικές μονάδες και νέες τεχνολογίες που της επιτρέπουν να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις που δημιουργεί η σύγχρονη καθημερινότητα και το ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Το τμήμα R&D της εταιρίας δοκιμάζει διαρκώς νέα υλικά βάσεων για τις συσκευασίες και τεχνικές φινιρίσματος που δίνουν ιδιαίτερη εμφάνιση και υφή στο τελικό προϊόν. Βερνίκια glossy, ματ, σατινέ ή αρωματικά, glitter, χρυσοτυπίες, ανάγλυφα σχέδια, όλα επιστρατεύονται με τελικό στόχο τη δημιουργία καλαίσθητων και λειτουργικών προϊόντων που ξεχωρίζουν στο ράφι. Υπάρχει καταιγισμός αγαθών κάθε κατηγορίας και ο ρόλος της συσκευασίας στο να ξεχωρίσει κάποιο και να κερδίσει την προτίμηση του καταναλωτή είναι καθοριστικός.

Η ανάγκη, διαφορετικής προσέγγισης του πελάτη με στοχευμένο τρόπο και ανταπόκρισης στα νέα δεδομένα της αγοράς – μικρά τιράζ, on demand παραγωγή, συμπίεση τιμών, καλύτερο ποιοτικό αποτέλεσμα – οδήγησε τους υπεύθυνους στην επιλογή μιας ψηφιακής λύσης υψηλής παραγωγικότητας και απόδοσης.

Το MGI JETvarnish 3D Evo χάρις στο Β1+ σχήμα του, τη βιομηχανική του πλατφόρμα με το σύστημα τροφοδοσίας & εξαγωγής παλέτας και την τεχνολογία αιχμής AIS, ταιριάζει ιδανικά στο στήσιμο μιας τέτοιας παραγωγής.

Το JETvarnish 3D Evo είναι ένα ψηφιακό πιεστήριο φύλλου σπονδυλωτής αρχιτεκτονικής με μονάδα χρυσοτυπίας και επεκτάσιμο σύστημα κεφαλών inkjet για μέγιστο σχήμα φύλλου 75x120cm. Προσφέρει τοπικό UV, γκοφρέ ανάγλυφο και χρυσοτυπία (επίπεδη ή ανάγλυφη) με 100% ψηφιακή διαδικασία χωρίς τσίγκους, κλισέ και προεκτυπωτικές διαδικασίες. Πρόκειται για μια λύση για μικρές αλλά και μεγάλες παραγωγές που ενσωματώνει ένα επαναστατικό «έξυπνο» σύστημα ελέγχου συμπτώσεων, αυτόματο καθαρισμό κεφαλών, τροφοδοσία και εξαγωγή παλέτας.

 

   

 

 

             

Η δυνατότητα του Β1+ σχήματος ικανοποιεί τις ανάγκες εκτυπωτών και μεταποιητών και το καθιστά ιδανικό για την αγορά της συσκευασίας. Η ταχύτητα παραγωγής του JETvarnish 3D Evo αγγίζει τα 4.000 Β2 φύλλα την ώρα. Το σύστημα διαχειρίζεται χαρτί και συμπαγές χαρτόνι βάρους έως 600 gsm, πλαστικό, PVC και άλλα επιχρισμένα υλικά σε φύλλα. Κάθε αντίτυπο μπορεί να είναι ένα μοναδικό μείγμα ψηφιακά διακοσμημένων εικόνων, κειμένου, λογοτύπων με τοπικό βερνίκι, 3D ανάγλυφο βερνίκι ή χρυσοτυπία σε ένα πέρασμα.

Πραγματική επανάσταση αποτελεί το σύστημα AIS SmartScanner©, τεχνολογίας Touchless Sheet Registration, στην επίτευξη ακρίβειας συμπτώσεων φύλλο προς φύλλο. Το AIS χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα πολλαπλών scanner για να βρίσκει αυτόματα τις συμπτώσεις για την εφαρμογή βερνικιού και hot foil σε κάθε φύλλο ξεχωριστά. Είναι πλήρως συμβατό με εργασίες με Μεταβλητά Δεδομένα (Variable Data Finishing). Το σύστημα AIS μειώνει έως και κατά 80% τον χρόνο που ξοδεύει ο χειριστής  για να επιτύχει σωστές συμπτώσεις.

Το επαναστατικό σύστημα AIS SmartScanner© εξασφαλίζει απόλυτη ακρίβεια συμπτώσεων φύλλο προς φύλλο

Η ψηφιακή τεχνολογία έχει γίνει αναγκαία όχι μόνο στο μικρό τιράζ, αλλά πλέον και στο μεσαίο και σε κάποιες περιπτώσεις και στο μεγάλο. Πέρα από τη δυνατότητα γρήγορων δειγματισμών ή εποχιακών παραγωγών σε μικρές ποσότητες, οι εφαρμογές ψηφιοποιούνται και το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες ευκαιρίες και αγορές. Χρησιμοποιώντας το ανάγλυφο βερνίκι και τις μεταλλικές υφές του foil σε μεταβλητά δεδομένα (VDP, VDF) προσωποποιείται η εταιρική επικοινωνία με τέτοιο τρόπο ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να βλέπουν, να νιώθουν και να θυμούνται (το brand). Με τη χρήση ολογραφικού foil (σε συνδυασμό με μεταβλητά δεδομένα) προσδίδονται χαρακτηριστικά πιστοποίησης/ γνησιότητας σε εκτυπώσεις. Οι τεχνολογίες Digital Print Embellishment βοηθούν τις εταιρίες να συνδέονται με τους καταναλωτές χρησιμοποιώντας την πραγματική αξία της εκτύπωσης ως μέσο μετάδοσης πληροφορίας πιο ουσιαστικό και αξιομνημόνευτο από τις οδούς ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

 

Το JETVarnish 3D Evo και η υπόλοιπη σειρά συστημάτων της MGI διατίθεται στην Ελλάδα από τη GRAPHCOM, επίσημη αντιπρόσωπο T/F: 210 9823800, info@graphcom.gr, www.graphcom.gr.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top