Αναζήτηση

Η Χαΐτογλου Α.Ε. επιλέγει Durst Tau 330LM. Με μελάνια Χαμηλής Μετανάστευσης για συσκευασίες τροφίμων

Η Χαΐτογλου Α.Ε. επιλέγει Durst Tau 330LM. Με μελάνια Χαμηλής Μετανάστευσης για συσκευασίες τροφίμων

Η Χαΐτογλου Α.Ε. Γραφικών Τεχνών δραστηριοποιείται από το 2008 στις αγορές των αυτοκόλλητων ετικετών και εύκαμπτης συσκευασίας στους τομείς των τροφίμων και ποτών, ατομικής και οικιακής υγιεινής, καλλυντικών και ειδών βιομηχανικής χρήσης και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις εκτύπωσης και φινιρίσματος.

Διαρκή στόχο της εταιρείας αποτελεί η πλήρης καθετοποίηση και ανάπτυξη μέσω της συνεχόμενης επένδυσης σε σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό. Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, σε έκταση 2.500 τ.μ. στεγάζονται όλα τα τμήματα που εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία.

Μια καθαρά καθετοποιημένη μονάδα όπου η άριστη και άμεση συνεργασία μεταξύ προεκτύπωσης, παραγωγής και λοιπών τμημάτων επιτρέπει την προσφορά υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, από την πρώτη επαφή με τον πελάτη καθώς και μετά την παράδοση του τελικού προϊόντος. Το 2018, στα πλαίσια του εκσυχρονισμού του εξοπλισμού της Χαΐτογλου Α.Ε. Γραφικών Τεχνών, εγκαινιάζει μία νέα μονάδα ψηφιακής εκτύπωσης σε νέο κτίριο, μεταφέροντας υπάρχουσες ψηφιακές μηχανές και επενδύοντας στον UV inkjet εκτυπωτή ετικετών και συσκευασίας Durst Tau 330LM.

Η κυρία Ντενίζ Χαΐτογλου δήλωσε σχετικά με την επένδυση: «Η εταιρεία μας από το 2014 είχε επενδύσει στην ψηφιακή εκτύπωση ακολουθώντας την τάση της αγοράς και τις ανάγκες των πελατών μας.

Με τον υφιστάμενο εξοπλισμό καλύπταμε ένα μεγάλο μέρος των αναγκών σε ψηφιακή εκτύπωση, όμως το ιδιαίτερο αποτέλεσμα που δίνει η μηχανή της DURST ήταν κάτι που θέλαμε να προστεθεί στο πορτφόλιο μας. Ένα ακόμα κίνητρο ήταν τα εξτρά χρώματα που προσφέρει η μηχανή καθώς και η αίσθηση της μεταξοτυπίας.

Η εταιρεία μας εκτός από το διευρυμένο πελατολόγιό της εξυπηρετεί και τις ανάγκες της εταιρείας τροφίμων ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε., μιας εταιρείας με μεγάλο εξαγωγικό χαρακτήρα και με κορυφαίες συνεργασίες με brands του εξωτερικού υψηλών προδιαγραφών. Η τεχνολογία με τα μελάνια LM θα βοηθήσει τη Χαΐτογλου Γραφικών Τεχνών να μπορέσει να εξυπηρετήσει μεγάλες εταιρείες και να πλασαριστεί ως εγκεκριμένος εκτυπωτής σε μεγάλα brands του εξωτερικού.»

O Durst Tau 330 είναι ψηφιακός UV Inkjet εκτυπωτής σχεδιασμένος για μικρές και μεσαίες παραγωγές με πλάτος εκτύπωσης από 16,5 μέχρι 33 εκατοστά. Η πατενταρισμένη τεχνολογία ενός περάσματος Single Pass UV Inkjet Technology της Durst προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης μέχρι 7 χρωμάτων για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των εφαρμογών εκτύπωσης ετικετών.

Τα CMYK χρώματα συμπληρώνονται με αδιαφανές λευκό, καθώς και με τα προαιρετικά χρώματα Πορτοκαλί και Μωβ, προσφέροντας έτσι πάνω από 90% κάλυψη της γκάμας χρωμάτων Pantone (ανάλογα με το υλικό εκτύπωσης) παράγοντας ζωντανά, λαμπερά χρώματα, υπέρτερα της φλεξογραφίας.

O Durst Tau 330 διαθέτει λειτουργία εκτύπωσης Υψηλής Ευκρίνειας (High Definition), με ανάλυση εκτύπωσης μέχρι 1260 dpi. Με αυτή τη λειτουργία, ο εκτυπωτής επιτυγχάνει πολύ καλή και ευκρινή αναπαραγωγή κειμένων και μικρών λεπτομερειών των γραφικών στοιχείων.

Η εκτύπωση μεταβλητών δεδομένων περιλαμβάνει εκτύπωση μεταβλητών χρωμάτων, αρχείων εικόνων, κειμένων (μεταβλητά μεγέθη γραμμάτων, μεταβλητές γραμματοσειρές, στοιχήσεις), μεταβλητά και πολύχρωμα barcodes, μεταβλητά και πολύχρωμα QRcodes και δημιουργία σειριακών αριθμών ακόμη και χωρίς βάση δεδομένων. Η ταχύτητα εκτύπωσης είναι 48 τρέχοντα μέτρα/λεπτό και 40 τρ.μ./λεπτό στην εκτύπωση με υψηλή ευκρίνεια.

Στο πνεύμα της πρότασης της Durst προς τους πελάτες «Διαμορφώστε το Ψηφιακό Σας Μέλλον», ο εντελώς νέος Tau 330 RSC είναι διαθέσιμος ως αυτόνομη έκδοση ή μπορεί να συνδυαστεί με ψηφιακό κοπτικό λέιζερ σε σειρά.

O Tau 330 εκτός από τα βασικά μελάνια δέχεται και τα μελάνια χαμηλής μετανάστευσης και χαμηλής οσμής, τα Durst Tau LM (Low Migration) inks. Τα μελάνια αυτά είναι ειδικά και προσεκτικά σχεδιασμένα για εκτυπώσεις σε πρωτογενή συσκευασία τροφίμων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτοκόλλητες ετικέτες για τρόφιμα, καλλυντικά, συσκευασίες φαρμάκων (μπλίστερ) και ειδικές συσκευασίες όπως αλουμινένια καπάκια ή μικρά χάρτινα κουτάκια.

Τα μελάνια είναι εγκεκριμένα για συσκευασία τροφίμων, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της EuPIA και του Ελβετικού Διατάγματος. Τα μελάνια χαμηλής μετανάστευσης Tau δεν περιέχουν ουσίες που εξαιρούνται ρητώς από την προδιαγραφή μελανιών συσκευασίας της Nestle. Τα αποτελέσματα της μετανάστευσης επικυρώθηκαν από ανεξάρτητο εξωτερικό ινστιτούτο δοκιμών.

Τα μελάνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλο αριθμό διαφορετικών υλικών και επιφανειών, όπως υλικά με ή χωρίς επίστρωση, με ή χωρίς βάση: χαρτί, χαρτόνι, λευκά και διάφανα φιλμ, PP, PE, PVC, PET, BOPP και φιλμ αλουμινίου.

 

Πηγή: Lino news

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top