Αναζήτηση

Indie Awards 2021: Ευέλικτα, δημιουργικά και… τολμηρά τα independent agencies!

Indie Awards 2021: Ευέλικτα, δημιουργικά και… τολμηρά τα independent agencies!

Τα independent agencies ξεχώρισαν και διακρίθηκαν, δίνοντας το στίγμα τους με δυναμισμό, εξωστρέφεια, άποψη και ευελιξία. Η ελληνική δημιουργικότητα βραβεύτηκε και σε συνδυασμό με την καινοτομία αλλά και την τεχνολογία, τα ανεξάρτητα agencies επέδειξαν την ευελιξία και προσαρμοστικότητά τους σε αντίξοες συνθήκες και βγήκαν νικητές στον στίβο του ανταγωνισμού, όχι μεταξύ τους αλλά με τον καλύτερο τους εαυτό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τον ξεπέρασαν.

Τα Indie Awards, τα πρώτα βραβεία αφιερωμένα στα independent agencies, ανακοίνωσαν τους μεγάλους νικητές της πρώτης τους χρονιάς, στην ψηφιακή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου, με παρουσιαστή τον Πέτρο Κουμπλή. Το έργο της αξιολόγησης είχαν αναλάβει καταξιωμένοι Έλληνες επαγγελματίες του χώρου, που εργάζονται στο εξωτερικό υπό την προεδρία του Μάνου Σπανού, Former CMO/SVP Brand Marketing Yogurt BU, Danone North America, και του Λάζαρου Νικηφορίδη, Executive Creative Director, Digitas. Τα βραβεία Indie Awards ήταν μια διοργάνωση του Marketing Week και της Boussias.

Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

  • H Οut to Lunch απέσπασε τον τίτλο του Indie Ad Agency οf the Year.
  • H JNLeoussis+ κέρδισε τους τίτλους Indie Digital Agency οf the Year, Indie PR Agency οf the Year και Best Agency of the Year στην κατηγορία 26+ Employees.
  • H A.S. Strategy Branding & Communication αναδείχθηκε Indie Design Agency οf the Year, Best Agency of the Year στην κατηγορία Up to 10 Employees, καθώς και Best Newcomer of the Year.
  • Η εταιρεία Minds κέρδισε τον τίτλο Indie Direct Agency οf the Year.
  • Οι εταιρείες DigitalWise και Ιra Media κατέκτησαν τον τίτλο Indie Media Agency οf the Year, καθώς ισοβάθμησαν.
  • H Vitamin Media αναδείχθηκε Best Agency of the Year στην κατηγορία 11 to 25 Employees, καθώς και Best Regional Agency of the Year.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής
Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής ήταν: Αγγελική Μπακογιάννη, Product Designer AR/VR, London, Χρύσα Χατζησάββα, Partner, Head of Social WW & UK, Φρόσω  Έλληνα, Product Design Manager, VMware Pivotal Labs London, Γιώργος Γιώσης, Creative Director Saigon, Vietnam, Νάσσος Κάππα, Design Director & Founder, Bitniks, Ελένη Καραμαλέγκου, Group Social Media Director, Sky, Άλκηστη Μαλάμη, Global Business Director, VMLY&R, Παναγιώτης Ματσικούδης, Marketing Strategist & Digital Transformation Consultant, Specsavers, Λύδα Μοντιάνο, Founder-Director, Wide Strategy, Τζέρυ Μουζακίτης, Marketing & Communication Consultant, Νάνσυ Παπαχαραλάμπους, Global Associate Client Director, Publicis Media, Βάλια Παπασπύρου, Director of Campaign and Content Marketing, Unit4, Ιωάννης Πελέκης, Biddable Account Director, MG OMD, London, Κωνσταντίνος Πενλίδης, Co-Founder, Digitized Conference, Άλκηστη Ψύλου, Media Business Director, Mindshare UK, Ράνια Σβορώνου, Design Director IBM iX, New York, Κώστας Σύρμος, Global Marketing Director, LEGO, Τίνα Τούλη, Creative Director & Graphic Communication Designer, Οδυσσέας Τρικαλιώτης, Chief Research Officer, Customer Experience & Channel Performance, Ipsos, Γιάννης Βαφέας, Vice President, Golin Mena, Middle East and North Africa, Γιώργος Ζαλοκώστας, Media and Acquisition Manager, Danone.

«Η ελληνική δημιουργικότητα συνδυάζεται άψογα με αποτελέσματα»
«Βλέποντας όλες τις αιτήσεις που έγιναν και αυτές που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν έχω να δηλώσω ότι η ελληνική δημιουργικότητα δεν έχει όρια. Είναι μια δημιουργικότητα που συνδέεται άψογα με αποτελέσματα. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από αντίστοιχές δουλείες που γίνονται εδώ στην Αμερική. Αισθάνομαι περήφανος για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σε έναν κλάδο όπως τα independent agencies που μέσα στην πανδημία είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα χωρίς να έχουν την προστασία των πολυεθνικών εταιρειών πηγαίνουν μπροστά και εκτελούν πολύ καλές δουλείες. ‘Ένα “μπράβο” και ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους επαγγελματίες τις επικοινωνίας για την καταπληκτική δουλεία για άλλη μια χρονιά!».
Μάνος Σπανός, Πρόεδρος Κριτικής επιτροπής

«Οι ανεξάρτητες εταιρείες έχουν την ευελιξία να είναι δημιουργικές και τολμηρές»
«Το να είσαι μια ανεξάρτητη εταιρεία μετά από μια τεράστια οικονομική κρίση στην Ελλάδα και μια παγκόσμια υγειονομική κρίση που ζούμε τώρα είναι ένδειξη γενναιότητας και αποφασιστικότητας που όλοι αξίζει να αναγνωρίσουμε και να επιβραβεύσουμε. Στα 22 χρόνια που δουλεύω στην διαφήμισή μια από τις καλύτερες εμπειρίες μου ήταν σε μια ανεξάρτητη εταιρεία, την Upset, μια εταιρεία γενναία, αποφασιστική και δημιουργική. Παρά τις δυσκολίες, οι ανεξάρτητες εταιρείες έχουν την ευελιξία να είναι δημιουργικές και τολμηρές και να δείξουν τον δρόμο στο diversity και το inclusion που είναι πάρα πολύ σημαντικό στον χώρο μας. 0 τρόπος για να ξεχωρίσετε είναι η δημιουργική γενναιότητα και σε αυτό να συνεχίζετε να επενδύετε».
Λάζαρος Νικηφορίδης, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής

Οι μεγάλοι νικητές αποδεικνύουν ότι η ελληνική αγορά γνωρίζει καλά την επικοινωνία και στοχεύει σε πρωτοπόρες ιδέες, αξιοποιώντας και εξελίσσοντας το δυναμικό της.

Indie Ad Agency οf the Year

«Το δηµιουργικό πνεύµα, που µας ωθεί να κινούµαστε συνολικά διαφορετικά, µε έµφαση στην ουσία και την αισθητική»
«Ευχαριστώ πολύ εκ µέρους όλης της Out of Lunch. Μας αρέσει ιδιαίτερα ο τίτλος Indie Agency ofThe Year. Για µας αποτυπώνει και επιβραβεύει ένα πνεύµα ανεξαρτησίας, που βρίσκεται στον πυρήνα µας ως εταιρία από την αρχή και διέπει τον τρόπο που λειτουργούµε, σκεφτόµαστε, αντιδρούµε, συµµετέχουµε, επιλέγουµε, αποφασίζουµε, δηµιουργούµε. Σε καιρούς ισοπεδωτικών για την ποιότητα ταχυτήτων, αλγoρίθµων και στατιστικών, είναι αυτό το δηµιουργικό πνεύµα, που µας ωθεί να κινούµαστε συνολικά διαφορετικά, µε έµφαση στην ουσία και την αισθητική. Σήµερα, που όλα αλλάζουν και αναγκάζουν όλους να αλλάξουν, αισθανόµαστε ότι η προσέγγισή µας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ».
Άννα Στυλιανάκη, Founder, CEO, Head of Creative, Out of Lunch

Indie Digital Agency οf the Year, Indie PR Agency οf the Year, Best Agency of the Year- 26+ Employees

«Καταφέραμε άμεσα να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα και να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας»
«Η φετινή χρονιά ήταν πολύ διαφορετική για όλον τον κόσμο, οι συνθήκες όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν και συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερες. Παρόλα αυτά, εμείς καταφέραμε πολύ άμεσα να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, να ενωθούμε ακόμα πιο πολύ και να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είμαστε μία καταπληκτική ομάδα με εξαιρετικά μυαλά και μοναδικούς χαρακτήρες και έχουμε και αγαπημένους πελάτες μου μας εμπιστεύονται και μας δίνουν όμορφες προκλήσεις. Αυτή λοιπόν η διάκριση μας δίνει μεγάλη χαρά και μας επιβεβαιώνει το πάθος μας για να γινόμαστε καλύτεροι και να πιστεύουμε στις αξίες μας».
Ολίβια Κεφάλα, General Manager JNLeoussis+

Indie Design Agency οf the Year, Best Agency of the Year – Up to 10 Employees, Best Newcomer of the Year

«Η αλήθεια είναι ότι όλον αυτόν τον καιρό δουλέψαμε με πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε»
«Οι αντίξοες συνθήκες, δεν μας εμπόδισαν να λειτουργήσουμε πιο στρατηγικά, πιο δημιουργικά και βέβαια πιο ομαδικά όχι μόνο μεταξύ μας αλλά και με τους πελάτες μας. Oι πελάτες μας νοιώθουν την ίδια χαρά και περηφάνεια για τις διακρίσεις, που μαζί τους κατακτήσαμε, καθώς εκφράζονται έμπρακτα από τα θετικά εμπορικά αποτελέσματα που ουσιαστικά είναι και ο καταλύτης της επιτυχημένης πορείας μίας επικοινωνίας. Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε εμείς το μέλλον είναι αισιόδοξος ζούμε τα πράγματα θετικά, τα προβλήματα για μας είναι ευκαιρίες, όταν τα βλέπεις με ζωντάνια συναίσθημα και ξεκάθαρο στόχο. Στόχος μας, σήμερα και πάντα, είναι να μεταμορφώνουμε όλες τις θετικές αξίες του  brand σε ουσιαστική επικοινωνία με το κοινό».
Αντωνία Σκαράκη, CEO, A.S. Strategy Branding & Communication

Indie Media Agency οf the Year

«Η συγκεκριμένη διάκριση, μας δίνει κίνητρο και ώθηση για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά»
«Νιώθουμε απίστευτα μεγάλη ικανοποίηση για το βραβείο Μedia Agency of the year. Είναι πολύ σημαντικό για μας που καταφέραμε να ξεχωρίσουμε σε μία κατηγορία, στην οποία υπάρχει τεράστιος και δύσκολος ανταγωνισμός. Είναι όμορφο που οι προσπάθειές μας και η σκληρή δουλειά που κάναμε αυτόν τον χρόνο, ανταμείβονται με αυτόν τον τρόπο. Η συγκεκριμένη διάκριση, μας δίνει κίνητρο και ώθηση για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά και την επόμενη χρονιά. Φυσικά, όλα αυτά δεν θα τα είχαμε πετύχει χωρίς τους πελάτες που μας εμπιστεύτηκαν, οπότε πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε αυτούς».
Έλλη Μοννά, Media Manager, DigitalWise

Indie Direct Agency οf the Year

«Στη Minds μας αρέσει να επανεφευρίσκουμε τα στάδια της δημιουργικότητας»
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη αυτή τη διάκριση όλη την ομάδα της Minds σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και τη διοίκηση της εταιρείας. Η Minds γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια παρουσίας και αυτή η κορυφαία διάκριση είναι για εμάς το επιστέγασμα αυτού που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα. Τη δουλειά μας! Και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δουλειά μας, όπως και οι πελάτες μας. Η δημιουργική και στρατηγική μας προσέγγιση αποβλέπει στο impact. Το τελικό αποτέλεσμα να επιδρά στην καθημερινότητα των ανθρώπων, να βρίσκει τη θέση του. Αυτή είναι άλλωστε, η πραγματική απήχηση. Στη Minds μας αρέσει να επανεφευρίσκουμε τα στάδια της δημιουργικότητας και της στρατηγικής υλοποίησης».
Οδυσσέας Μπαλίδης, Business Development Director, Minds

Indie Media Agency οf the Year

«Χρονιά ορόσημο το 2020 για την Ira Media»
«Το 2020 αποτέλεσε μια χρονιά ορόσημο καθώς, ανταποκρινόμενοι στις νέες απαιτήσεις, υποστηρίξαμε περαιτέρω τους πελάτες μας με έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση μέσα από μελέτες και στοιχεία για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην κατανάλωση και στα media. Μια χρονιά ορόσημο καθώς η διαρκής επένδυση για media efficiency μέσα από διεθνή εργαλεία όσο και σε in houseτεχνολογία, η αναζήτηση νέων συνεργιών και συνεργασιών και η συνεχής διεύρυνση της ομάδας μας με σημαντικά στελέχη και νέα ταλέντα, εμπλούτισαν τη στρατηγική συνεργασία με τους πελάτες μας.  Τέλος, μια χρονιά ορόσημο διότι η Ira Media φέτος «ενηλικιώνεται» καθώς κλείνει 18 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Η συγκεκριμένη βράβευση ως “Media Agency Of The Year” συνιστά σημαντική αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας της εταιρείας μας που αναπτύσσει και υλοποιεί efficient στρατηγικές media για πάνω από 40 πελάτες των οποίων η αμέριστη εμπιστοσύνη αποτελεί τη μέγιστη ανταμοιβή και τονώνει ακόμα περισσότερο την εκτίμηση που συγκεντρώνει η εταιρεία για την ποιότητα των υπηρεσιών της. Η Ira Media θα συνεχίσει την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της χρησιμοποιώντας πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον κλάδο της, αποδεικνύοντας τη δυναμική των ανεξάρτητων agencies».
Χάρης Λαούδης, CEO, Ira Media

Best Agency of the Year – Up to 11 to 25 Employees, Best Regional Agency of the Year

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε πετυχημένα campaigns και να εξωτερικεύσουμε το 360°-digital first DNA της Vitamin Media»
«Η Vitamin Media στα Indie Awards 2021, κατακτά 13 βραβεία και δυο σημαντικούς τίτλους. Εκείνον του “Best Agency Of The Year” (Up to 11-25 Employees) και “Best Regional Agency of the Year”. Κάθε ένα από τα βραβεία και κάθε ένας από τους τίτλους, είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας και του αμείωτου πάθους που επέδειξε όλο το team της Vitamin Media, και της ειλικρινούς σχέσης μας με τους πελάτες, σε μια εποχή δύσκολη, με πρωτόγνωρες συνθήκες. Όλοι μαζί, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη των πελατών μας, καταφέραμε να δημιουργήσουμε πετυχημένα campaigns και να εξωτερικεύσουμε το 360°-digital first dna της Vitamin Media. Αυτό ήταν και το όραμα μας ακριβώς 7 χρόνια πριν, όταν η εταιρεία ξεκινούσε τα πρώτα της βήματα.Κι έτσι ακριβώς σκοπεύουμε να συνεχίσουμε μέχρι τα επόμενα Indie Awards. Με το ίδιο πάθος για δημιουργικότητα, επιτυγχάνοντας το φαινομενικά αδύνατο και εξασφαλίζοντας πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πελάτες μας».
Νίκος Παρχαρίδης, Managing Director, Vitamin Media

Πηγή: Marketing Week

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top