Αναζήτηση

Νέα επένδυση για την εταρεία Αφοί Λομβαρδιά

Νέα επένδυση για την εταρεία Αφοί Λομβαρδιά

Από αριστερά: Ο κ. Σταύρος Ελεμένογλου και ο κ. Άγγελος Ελεμένογλου

 

Η εταιρεία "ΑΦΟΙ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ ΙΚΕ" πρωτοπόρος στο χώρο της μεταξοτυπίας μπαίνει δυναμικά στο χώρο της ψηφιακής εκτύπωσης επενδύοντας στον εκτυπωτή Durst P10 200.

Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ ιδρύθηκε το 1952 από τον Άγγελο Λομβαρδιά. Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, ο Άγγελος Λομβαρδιάς υπήρξε πρωτοπόρος στην μεταξοτυπία εγκαθιδρύοντας τεχνικές τις οποίες κληροδότησε στη δεύτερη γενιά.

Μέσα σε αυτό το μισό αιώνα σκληρής δουλειάς, μεγάλων και φιλόδοξων επενδύσεων, συνεχούς βελτίωσης των μέσων παραγωγής και της  ποιότητας προϊόντος, η εταιρεία παραμένει ανάμεσα στις κορυφαίες του είδους της.

Με ιδιόκτητους παραγωγικούς και αποθηκευτικούς χώρους, υπερσύγχρονα μηχανήματα και δυνατότητα παραγωγής 35.000 τετραγωνικών μέτρων ημερησίως, η εταιρεία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μεταξοτυπικών εκτυπώσεων.

Η δομή της εταιρείας με την πλούσια εμπειρία του παρελθόντος, την σύγχρονη γνώση, τον συνεχή εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και τη χρήση καινοτόμων εφαρμογών δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας με επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και κλάδων.

Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ είναι μέλος της Ένωσης Γραφικών Εφαρμογών Εικόνας (SGIA) και αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταξοτυπών (FESPA). Η FESPA διοργανώνει εκθέσεις σχετικές με τη μεταξοτυπία, στις οποίες η εταιρεία ΑΦΟΙ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ συμμετέχει και έχει αποσπάσει 12 τιμητικές διακρίσεις.

Σήμερα, έχοντας περάσει στην τρίτη γενιά, η ΑΦΟΙ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ μπαίνει δυναμικά στο χώρο της ψηφιακής εκτύπωσης με σημαντικές επενδύσεις στον εκτυπωτικό αλλά και στο μετεκτυπωτικό τομέα.

Πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε σε επένδυση ενός επίπεδου inkjet ψηφιακού εκτυπωτή με μελάνια UV, του Durst Rho P10 200.

Οι  κ.κ. Σταύρος και  Άγγελος Ελεμένογλου, εκ μέρους της ΑΦΟΙ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ ΙΚΕ δήλωσαν σχετικά με την επένδυση:

«Παρακολουθούμε πάντα με προσοχή τις εξελίξεις της τεχνολογίας και τις τάσεις της αγοράς. Η τεχνολογία της ψηφιακής εκτύπωσης βρίσκεται πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης και από πλευράς  ποιότητας εκτύπωσης και από πλευράς ταχύτητας παραγωγής. Οι οικονομικές συνθήκες έχουν σαν αποτέλεσμα να δεχόμαστε και παραγγελίες με μικρότερους όγκους αλλά πάντα με υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η λύση ήταν προφανής: ψηφιακή εκτύπωση σαν συμπλήρωμα της μεταξοτυπίας.

Μετά από έρευνα στην αγορά καταλήξαμε ότι ο εκτυπωτής Durst Rho P10 200 ικανοποιούσε τα κριτήρια που είχαμε θέσει από πλευράς ποιότητας και παραγωγής, κόστους παραγωγής και αξιοπιστίας του μηχανήματος.

 Η επιπλέον ξεχωριστή δυνατότητα που προσφέρεται με αυτή την επένδυση είναι η διαφοροποίηση στην αγορά μέσω της υβριδικής εκτύπωσης, δηλαδή της χρήσης  μεταξοτυπίας και ψηφιακής εκτύπωσης μαζί.  Η εταιρία μας καθίσταται έτσι ικανή  να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα που συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των δυο μεθόδων.

Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα μας αυτή επένδυση θα διευρύνει το φάσμα των προϊόντων που προσφέρουμε στους πελάτες, πάντα στα δικά μας υψηλά επίπεδα ποιότητας, σε σύντομους χρόνους παράδοσης και σε ανταγωνιστικές τιμές».

 
Ο UV inkjet Rho P10 200 είναι επίπεδος εκτυπωτής για άκαμπτα φύλλα.  Προαιρετικά εκτυπώνει και σε εύκαμπτα υλικά σε ρολό. Είναι εξοπλισμένος με κεφαλές της Durst με τεχνολογία Quadro Array με μέγεθος σταγόνας 10 πικολίτρα (pl) και αποδίδει εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης με την τεχνολογία Variodrop και με ταυτόχρονο υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας. Η μέγιστη ταχύτητα εκτύπωσης φτάνει έως τα 205 τετρ. μέτρα την ώρα με ανάλυση εκτύπωσης τα 1000 dpi.

Ο εκτυπωτής συνδυάζει συμπαγή, στιβαρή βιομηχανική σχεδίαση με αποτελεσματικότητα της παραγωγής και αξιοπιστία στην λειτουργία, καθιστώντας τον Rho P10 200 ένα πραγματικά βιομηχανικό εκτυπωτή, με αδιάκοπη ουσιαστικά παραγωγή.

 Ο Rho P10 200 δέχεται, πέραν των βασικών cmyk χρωμάτων, και ανοιχτά χρώματα (light cyan  και light magenta) ή πρόσθετα χρώματα (πορτοκαλί και μωβ) καθώς και λευκό.

Η χρήση των πρόσθετων Process Colors δεν ελαττώνει την ταχύτητα παραγωγής.

Τα UV μελάνια της Durst είναι φιλικά προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και έχουν άψογη πρόσφυση σε πάρα πολλά υλικά. Τα εκτυπωμένα υλικά είναι ανακυκλώσιμα.

Ο εκτυπωτής εκτυπώνει σε μεγάλη ποικιλία μη επιστρωμένων και επιστρωμένων υλικών – όπως φύλλα από σκληρά και μαλακά αφρώδη υλικά, φύλλα αλουμινίου, ακρυλικά, χαρτονιού, κλπ. με πάχος μέχρι 4 εκατοστά και προαιρετικά τα 7 εκατοστά πάχος.

Στην εκτύπωση εύκαμπτων υλικών σε ρολά μπορεί να εκτυπώσει και  ρολά μεγάλου βάρους μέχρι 200 κιλά και διάμετρο μέχρι 30 εκατοστά με προαιρετική μονάδα.

Τέλος για την εκτύπωση φύλλων χαρτονιού υψηλής ποιότητας ο εκτυπωτής δέχεται προαιρετικά ειδική μονάδα εκτύπωσης κυματοειδών υλικών (χαρτονιών) –  corrugated option που διαθέτει  ειδικούς οδηγούς μεταφοράς και συγκράτησης των υλικών και ισχυρότερο vacuum για εκτύπωση.

Πηγή: LinoNews

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top