Αναζήτηση

Νέα μονάδα παραγωγής RxD dispersions της Fujifilm για μελάνια inkjet βάσεως νερού

Νέα μονάδα παραγωγής RxD dispersions της Fujifilm για μελάνια inkjet βάσεως νερού

Η νέα υπερσύγχρονη, εγκατάσταση της Fujifilm στο Delaware των ΗΠΑ, διπλασιάζει την τρέχουσα παραγωγή RxD dispersions. Η παραγωγή προορίζεται να καλύψει τόσο τις ανάγκες της ίδιας της εταιρείας όσο και άλλων, ανά τον κόσμο, σχεδιαστών μελανιών. Επίσης, άλλη μία νέα εγκατάσταση παραγωγής, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Ο τομέας της ψηφιακής εκτύπωσης αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Μεγάλο μέρος αυτής της ανάπτυξης επικεντρώνεται στην εκτύπωση μελανιών inkjet βάσεως νερού, ιδιαίτερα στις αγορές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, συσκευασιών και εμπορικών εκτυπώσεων. Τα περιβαλλοντικά οφέλη της ψηφιακής εκτύπωσης, ιδιαίτερα της εκτύπωσης inkjet με μελάνια βάσεως νερού, είναι σημαντικά.

Έχοντας αυτό κατά νου, η Fujifilm ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία παραγωγής χρωστικών dispersions που την ονόμασε RxD. Σε σύγκριση με τις βαφές, οι χρωστικές παρέχουν καλύτερη σταθερότητα και παρόμοια, ζωηρά, χρώματα στην εκτύπωση, αλλά πρέπει τα σωματίδια να διασκορπίζονται και να μην κολλάνε μεταξύ τους.

Η τεχνολογία RxD της Fujifilm κλειδώνει κάθε σωματίδιο χρωστικής σε ένα ασφαλές κλουβί, από διασταυρωμένο πολυμερές, δημιουργώντας μια εξαιρετικά σταθερή φόρμουλα. Αυτό σημαίνει ότι ένας χημικός, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα πολύ ευρύ φάσμα συστατικών, στη σύνθεση του μελανιού του, για να επιτύχει τη λειτουργικότητα και την απόδοση που απαιτούνται από την εφαρμογή και την κεφαλή εκτύπωσης.

Το 2021, η Fujifilm δέσμευσε 19 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της πρώτης μονάδας παραγωγής χρωστικών τεχνολογίας RxD, στο εργοστάσιο παραγωγής στο New Castle, στο Delaware. Το 2022, ανακοίνωσε επιπλέον 28 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μιας δεύτερης μονάδας παραγωγής στην ίδια τοποθεσία.

Η πρώτη, από τις δύο νέες εγκαταστάσεις παραγωγής RxD, είναι σε λειτουργία και οι αρχικές παραγωγές πληρούν όλες τις προδιαγραφές. Με τη δεύτερη, μεγαλύτερη εγκατάσταση ήδη υπό κατασκευή, η Fujifilm είναι καλά προετοιμασμένη για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση σε χρωστικές RxD και inkjet μελάνια τεχνολογίας βάσεως νερού.

Η Fujifilm δραστηριοποιείται ήδη σε πέντε τομείς εκτύπωσης με ψηφιακή inkjet τεχνολογία: της συσκευασίας, των βιομηχανικών εφαρμογών, της κλωστοϋφαντουργίας, των εμπορικών εκτυπώσεων και στον τομέα των επιγραφών, display και της σήμανσης σημείων πώλησης ευρείας διάστασης.

Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, οι συσκευασίες και τα εμπορικά προϊόντα είναι κυρίως inkjet βάσεως νερού και ταιριάζουν απόλυτα με προϊόντα τεχνολογίας RxD.

Η Fujifilm πιστεύει ότι η τεχνολογία inkjet με μελάνια pigment έχει ένα ισχυρό μέλλον στην εκτύπωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, με γνώμονα την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα. Εκεί η Fujifilm καταβάλλει το 100% της αναπτυξιακής της προσπάθειας για τη δημιουργία βελτιστοποιημένων προϊόντων. Τα μελάνια pigment για την εκτύπωση υφασμάτων δεν καταναλώνουν τις πολύ υψηλές ποσότητες νερού και ενέργειας που απαιτούνται για την κατασκευή και τη στερέωση των βαφών. Δεν περιέχουν επικίνδυνα χημικά και λειτουργούν άψογα με ανακυκλωμένα υφάσματα.

Η συσκευασία είναι μια αγορά μελανιών βάσεως νερού, καθώς είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για την επίτευξη συμμόρφωσης σε εφαρμογές έμμεσης επαφής με τρόφιμα, έχει χαμηλή οσμή και χαμηλό βάρος φιλμ. Η εμπορική αγορά χρησιμοποιεί επίσης μελάνια βάσεως νερού σε συστήματα inkjet με υψηλή ποιότητα και ταχύτητες παραγωγής. Στην αγορά των επιγραφών και των displays, η Fujifilm εστιάζει κυρίως στην υπεριώδη UV ακτινοβολία και στον βιομηχανικό τομέα η επιλογή της τεχνολογίας του μελανιού εξαρτάται περισσότερο από την εφαρμογή.

Η Fujifilm παράγει σήμερα εξαρτήματα για inkjet, εκτυπωτικές μηχανές, κεφαλές εκτύπωσης, λογισμικό, διαθέτει πλήθος εκτυπωτικών συστημάτων, κορυφαία μελάνια inkjet και χρωστικές, βάσεως νερού RxD και UV. Με τόση τεχνογνωσία στην τεχνολογία inkjet, είναι σε θέση να μεγιστοποιήσει την επιτυχημένη ενσωμάτωση, των τεχνολογιών των μελανιών, σε διάφορα εκτυπωτικά συστήματα και τις πλέον απαιτητικές εφαρμογές.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top