Αναζήτηση

Οι νικητές των ΕΒΓΕ 2018

Οι νικητές των ΕΒΓΕ 2018

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των φετινών Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης στην Κεντρική Σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση. Παρουσιαστής ήταν ο Πάρις Ρούπας, stand-up comedian και γραφίστας. Τα βραβεία που δόθηκαν κάλυψαν ένα μεγάλο φάσμα τομέων των γραφικών τεχνών, όπως η εικονογράφηση, και των εφαρμογών τους, όπως οι αφίσες, τα περιοδικά και τα eshop.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν η Beetroot Design Group, καθώς κέρδισε το 6ο της ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ. Το πολυβραβευμένο γραφείο σχεδιασμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη διακρίθηκε για τα projects του σε ποικίλους τομείς. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν αυτός του βιβλίου ( βλ. «Old roots for new routes», «Camera Belli»), του λογότυπου («90 χρόνια πάθος», «Chateau Julia»), της εταιρικής ταυτότητας («The Dons», «Πέντε Πόρτες Εντευκτήριον»), των γραφικών χώρου («Digital Revolution», «Nuthouse»), των πολλαπλών εφαρμογών («Ύψιλον») και της αφίσας («Break the chain festival») καθώς και σε αυτούς του διαφημιστικού εντύπου («Hermia»), του προγράμματος πολιτιστικού γεγονότος («Ετήσιο πρόγραμμα στέγης Ωνάση»).

Βραβεία κι επαίνους απέσπασαν κι άλλες εταιρείες. Μεταξύ άλλων διακρίθηκαν η Linescape Design στον τομέα του βιβλίου με την ποιητική συλλογή Πλειάδες, η K2Design για το πρόγραμμα πολιτιστικού γεγονότος με το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Σκηνής, η Luminous Design Group για την εταιρική ταυτότητα κι η G Design Studios για την αυτοπροβολή με το project «10 Χρόνια G Design Studios». Παράλληλα, διακρίθηκαν κι οι νέοι δημιουργοί, όπως η Ιζαμπέλα Ζουλινάκη. Τέλος, το Χρυσό Γραφιστικής απονεμήθηκε στο Δημήτρη Παπάζογλου για τα projects του στην Εθνική Βιβλιοθήκη και στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η εορταστική ατμόσφαιρα συνεχίστηκε με το καθιερωμένο πάρτι και με έκθεση των βραβευμένων έργων στον Πολυχώρο Ρομάντσο.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top