Αναζήτηση

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιλέγει τις προηγμένες λύσεις μεταξοτυπίας για βιομηχανικές εφαρμογές της Graphcom

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιλέγει τις προηγμένες λύσεις μεταξοτυπίας για βιομηχανικές εφαρμογές της Graphcom

Το Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα η Ερευνητική ομάδα Ανάπτυξης Ηλεκτροχημικών Αισθητήρων και Βιοαισθητήρων (AHAB) με επικεφαλής τον Καθηγητή Μάμαντο Προδρομίδη (http://lac-sensor.lab.uoi.gr/) προχώρησε πρόσφατα, έπειτα από μειοδοτικό διαγωνισμό, στην προμήθεια εξοπλισμού μεταξοτυπίας από την GRAPHCOM.

Η ερευνητική ομάδα ΑΗΑΒ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ηλεκτροχημικών αισθητήρων και βιοαισθητήρων και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη ενζυμικών βιοαισθητήρων,  χωρητικών και εμπεδησιομετρικών ανοσοχημικών βιοαισθητήρων, στο σχεδιασμό και την παραγωγή απορριπτόμενων ηλεκτροχημικών (βιο)αισθητήρων με εφαρμογή σε διάφορους τομείς της Χημικής ανάλυσης, στην παραγωγή νανοσωματιδίων με «πράσινες» μεθόδους και στην ανάπτυξη αναλυτικών διατάξεων και ολοκληρωμένων ηλεκτροχημικών κυψελίδων για αναλύσεις πεδίου. Οι παραπάνω ερευνητικές δραστηριότητες της ομάδας ΑΗΑΒ έχουν χρηματοδοτηθεί από διάφορα Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η ερευνητική ομάδα ΑΗΑΒ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  χρησιμοποιεί τη μέθοδο της μεταξοτυπίας για την ανάπτυξη και παραγωγή των ηλεκτροχημικών χημικών αισθητήρων και βιοαισθητήρων. Πρόσφατα, με την υποστήριξη του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εγκαταστάθηκε μια σύγχρονη μονάδα εκτύπωσης ηλεκτροχημικών αισθητήρων η οποία περιλαμβάνει έναν εκτυπωτή μεταξοτυπίας υψηλής ακρίβειας EKRA E2 με οπτικό σύστημα ελέγχου της θέσης εκτύπωσης, πνευματικό τεντωτήριο τελάρων της Grunig, φωτομεταφορείο Tiflex και στεγνωτήριο υπέρυθρης ακτινοβολίας με ιμάντα της Vastex/Drucktech.

Το αυτόματο μοντέλο Ε2 της EKRA έχει σχεδιαστεί ειδικά για εκτύπωση μεταξοτυπίας σε μεγάλη γκάμα εύκαμπτων και άκαμπτων υλικών για μικρές και μεσαίες παραγωγές, δειγματισμούς, R&D και παραγωγή πρωτοτύπων. Το μέγιστο σχήμα εκτύπωσης είναι 37 × 45cm και το πάχος του υλικού εκτύπωσης φτάνει τα 30mm. Για σωστή και εύκολη τοποθέτηση του υλικού, ο εκτυπωτής είναι εξοπλισμένος με οπτικό σύστημα τοποθέτησης MOPS. Το υλικό στοιχίζεται με τη βοήθεια κάμερας υψηλής ανάλυσης που «διαβάζει» τα σημάδια στο υλικό με ακρίβεια ±10 μm. Το μηχάνημα διαθέτει επίπεδο τραπέζι εκτύπωσης που δέχεται μηχανισμούς διαφόρων τύπων για τη συγκράτηση του υλικού (συρταρωτή βάση με δαγκάνες, πορώδη ή διάτρητη επιφάνεια με κενό κ.λπ). Ο χειρισμός του εκτυπωτή γίνεται εύκολα με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού (Windows) που επιτρέπει την αποθήκευση όλων των παραμέτρων εκτύπωσης για εύκολη ανάκληση.

Για το τέντωμα των τελάρων, το σύστημα G-Stretch 202 της Grunig αποτελούμενο από υδραυλικές δαγκάνες Duplex παρέχει επαγγελματικό τέντωμα υψηλής ακριβείας και επαναληψιμότητας. Με ρύθμιση του ύψους του προφίλ των τελάρων και πνευματικό σύστημα ελέγχου διπλού κυκλώματος, το G-Stretch 202 είναι κατάλληλο για όλες τις γάζες της αγοράς.

Για τη φωτογράφιση και το στέγνωμα των τελάρων επιλέχθηκε το φωτομεταφορείο Bench Combinetuve της Γαλλικής εταιρείας κατασκευής μελανιών και εξοπλισμού μεταξοτυπίας Tiflex, το οποίο δέχεται τελάρα διαστάσεων έως 60 × 80cm. Η μονάδα του φωτομεταφορείου διαθέτει υάλινη επιφάνεια και  μια ελαστική και ανθεκτική στη UV ακτινοβολία μεμβράνη και λειτουργεί με κενό αέρος (vacuum). Το στεγνωτήριο τελάρων περιλαμβάνει 1 έως 3 θερμαινόμενα ράφια και ρυθμιστή θερμοκρασίας.

Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε με το στεγνωτήριο υπέρυθρης ακτινοβολίας (Infra-Red dryer), μοντέλο Little Red LR-X2-30 της Vastex/Drucktech. Με συμπαγή σχεδιασμό και στιβαρή κατασκευή, η σειρά Little Red X1/2 αποτελεί ιδανική λύση για το στέγνωμα DTG ψηφιακών και αναλογικών εκτυπώσεων. Με φάρδος ιμάντα 76cm (LR-X2), ρυθμιζόμενη απόσταση λάμπας από το υπόστρωμα,  θερμοκρασία (30-160 °C) και ταχύτητα κύλισης από 0 – 15 m/λεπτό, τα στεγνωτήρια υπέρυθρης ακτινοβολίας της Vastex παρέχουν ταχύ στέγνωμα μελανιών μεταξοτυπίας σε μεγάλο αριθμό δειγμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα των EKRA (μέλος του ASYS-Group), Grunig, Tiflex και Vastex/Drucktech επικοινωνήστε με τη GRAPHCOM, επίσημο αντιπρόσωπο των παραπάνω οίκων στην Ελλάδα. T/F: 210 9823800, info@graphcom.gr, www.graphcom.gr

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top