Αναζήτηση

Η ThermoflexX στην Ipex 2014

Η ThermoflexX στην Ipex 2014

Η κορυφαία CtP flexo τεχνολογία της Xeikon Οι επισκέπτες στο περίπτερο E090 του South Hall 1 στην Ipex 2014, που θα πραγματοποιηθεί στις 24-29 Μαρτίου στο Λονδίνο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν την επίδειξη ενός ThermoflexX 30 σε σύνδεση με το νέο Cloudflow της Hybrid Software, που βασίζεται σε ένα επαναστατικό διαδραστικό, διαδικτυακό περιβάλλον εργασίας μετά την πρόσφατη παγκόσμια συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών.

«Η Ipex 2014 είναι ο ιδανικός χώρος για να δείξουμε πώς, συνδυάζοντας κορυφαίο λογισμικό και hardware, οδη- γούμαστε σε μία μοναδική ευκαιρία για τους φλεξογράφους και τους εμπορικούς εκτυπωτές ώστε να διαχειριστούν τις ανάγκες προεκτύπωσης σε έναν απαράμιλλο βαθμό ποιότητας, ευελιξίας και απόδοσης», σχολιάζει ο Christophe Lievens, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ για την basysPrint και ThermoFlexX.

«Η συμφωνία μας με την Hybrid Software για την πώληση του πακέτου Cloudflow, που περιλαμβάνει το νέο λογισμικό επεξεργασίας PACKZ για την αγορά της συσκευασίας και της ετικέτας, παρέχει στους πελάτες μας τεράστια ευελιξία στον τρόπο που μπορούν να επεξεργάζονται και να διαχειρίζονται τα ψηφιακά τους αρχεία πριν την εγγραφή του κλισέ».

Το ThermoFlexX 30, με μέγιστο σχήμα κλισέ 635 x 500 χιλ., έχει ως στόχο τους τομείς ετικέτας και διπλωτού χαρτονιού. Ο εικονοθέτης παρέχει στον βασικό εξοπλισμό τις αναλύσεις των 2400 και 2540 dpi ενώ υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικά εγγραφής με αναλύσεις 4000, 4800 ή ακόμα και 5080 dpi, επιτρέποντας εξαιρετικά υψηλή ποιότητα εκτύπωσης για τέλεια αναπαραγωγή των λεπτομερειών μιας εικόνας.

Επιλέγοντας την κατάλληλη ανάλυση ο χειριστής μπορεί να προσαρμόσει την απόδοση του κλισέ ακριβώς στην εργασία που παράγει, παράλληλα η ThermoflexX προσφέρει την ευρύτερη γκάμα επιλογών ανάλυσης στην αγορά των εικονοθετών flexo CtP. Διατίθενται έξι εικονοθέτες flexo CtP στη σειρά της ThermoflexX, που κυμαίνονται από το μοντέλο ThermoflexX 18 που έχει σχεδιαστεί για το σχήμα 508 x 420 χιλ. για καρτελάκια και εφαρμογές ετικέτας έως το μοντέλο ThermoflexX 80 που παρουσιάστηκε πρόσφατα για το σχήμα 1270 x 2032 χιλ. για τις αγορές εύκαμπτης συσκευασίας, κυματοειδούς και διπλωτού χαρτονιού.

Αρκετά χαρακτηριστικά είναι κοινά για όλα τα μοντέλα, περιλαμβανομένης της εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής, της ευχρηστίας και των πολλών επιλογών ανάλυσης. Με 20 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη της τεχνολογίας CtP, η ThermoflexX έχει ενσωματώσει πολλά χαρακτηριστικά εξοικονόμησης υλικών και εργασίας στους εικονοθέτες της.

Για παράδειγμα, το μοναδικό χαρακτηριστικό vacuum slider επιτρέπει στο χειριστή να διακόψει την αναρρόφηση στα σημεία όπου δεν έχει τοποθετηθεί κλισέ, απλά μετακινώντας έναν οδηγό στην άκρη του κλισέ. Ενώ δεν γίνεται απλούστερο, εξαλείφεται η ανάγκη να τοποθετούνται ταινίες ή κλισέ στα σημεία όπου δεν χρησιμοποιείται το τύμπανο, ο χειριστής μπορεί εύκολα να τοποθετήσει και να εγγράψει αποκόμματα κλισέ που διαφορετικά θα έπρεπε να πεταχτούν. 

Η ThermoflexX έχει σχεδιάσει ένα υβριδικό τύμπανο που μπορεί να συγκρατεί τα κλισέ είτε με αναρρόφηση ή με μαγνητικά στοιχεία, που είναι ένα μόνιμο αναπόσπαστο μέρος του τυμπάνου. Οποιοσδήποτε τύπος τυμπάνου και να χρησιμοποιείται, το προηγμένο σύστημα στερέωσης του κλισέ εξασφαλίζει τον εργονομικό και εύκολο τρόπο τοποθέτησης (μία μονάδα φόρτωσης και εκφόρτωσης του κλισέ διατίθεται στα μεγαλύτερα μοντέλα εικονοθετών).

Οι εικονοθέτες ThermoflexX δέχονται αρχεία 1-bit TIFF από οποιοδήποτε workflow ή κονσόλα, που μπορεί να είναι τόσο απλά ή σύνθετα όσο απαιτείται. Αυτό καθιστά πανεύκολη την ενσωμάτωσή του σε οποιαδήποτε ροή εργασίας. Τα ραστεροποιημένα αρχεία 1-bit TIFF μπορεί να είναι είτε μία απλή εργασία που θα μονταριστεί βάσει ενός προτύπου, ή μία εργασία ήδη μονταρισμένη στο σχήμα του κλισέ.

«Οι επόμενοι δώδεκα μήνες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και συναρπαστικοί», λέει ο Christophe Lievens. «Ταυτόχρονα με τη νέα συμφωνία με τη Hybrid Software επεκτείνουμε το δίκτυο συνεργατών μας και πρόσφατα επιλέξαμε εταιρίες στη Βόρεια Αμερική και την Ινδία. Η παρουσίαση του μεγαλύτερου εικονοθέτη μας το περα- σμένο φθινόπωρο, του ThermoflexX 80, προσέλκυσε μεγά- λο ενδιαφέρον από την αγορά της φλεξογραφίας και ήδη βρίσκονται πολλές μηχανές καθοδόν σε εγκαταστάσεις πελατών σε όλο τον κόσμο. Μέσα στις επόμενες εβδο- μάδες θα ανακοινώσουμε περισσό- τερες λεπτομέρειες για τις πρώτες εγκαταστάσεις μας καθώς και νέες ανακοινώσεις σχετικά με τους εικονοθέτες flexo CtP».

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top