Αναζήτηση

Η Xeikon παρουσίασε το νέο flexo CTP ThermoFlexX 80

Η Xeikon παρουσίασε το νέο flexo CTP ThermoFlexX 80

Στη Labelexpo Europe 2013, η Xeikon  επέκτεινε τη γκάμα των συστημάτων απεικόνισης για κλισέ φλεξογραφίας και letterpress, παρουσιάζοντας το νέο ThermoFlexX 80.

Αυτός ο εικονοθέτης για μεγάλα σχήματα έως 1270 x 2032 mm, καλύπτει τις απαιτήσεις σχημάτων των εκτυπωτών κυματοειδούς χαρτονιού και των εκτυπωτών που λειτουργούν ως πάροχοι υπηρεσιών. Το ThermoFlexX 80 προσφέρει εξαιρετική ποιότητα και πρωτοφανή παραγωγικότητα, ταυτόχρονα με ένα μοναδικό σύστημα φόρτωσης και εκφόρτωσης των κλισέ. Πριν την παρουσίασή του, o ειδικός της φλεξογραφίας Tony White είδε από κοντά το νέο εικονοθέτη μεγάλου σχήματος ThermoFlexX 80.

Ανάλυση και ταχύτητα
Ο κ.White δήλωσε ότι δύο από τα κύρια θέματα που προκύπτουν στην τεχνολογία CtP είναι η ανάλυση και η ταχύτητα. Εξετάζοντας αυτά τα θέματα σε σχέση με το ThermoflexX 80, σημείωσε: «Το ThermoflexX 80 προσφέρει μία σειρά πέντε αναλύσεων στα 2400, 2540, 4000, 4800 και 5080 dpi. Οποιεσδήποτε δύο μπορούν να εγκατασταθούν στις τρέχουσες μηχανές και να εναλλάσσονται αυτόματα χρησιμοποιώντας “hot” folders». Συνεχίζει: «Το ThermoflexX 80 διαθέτει ταχύτητα περίπου 4m²/hour. Ωστόσο θα παρουσιαστούν κάποιες πολύ σημαντικές εξελίξεις στην ταχύτητα στο άμεσο μέλλον χρησιμοποιώντας ένα σύστημα εγγραφής διπλής κεφαλής. Αυτό σημαίνει πως το ThermoflexX 80 θα μπορεί να εγγράψει στην εντυπωσιακή ταχύτητα των 12m²/hour καθώς θα διατηρεί την κορυφαία ποιότητα που συνδέεται με τη μηχανή. Ως εκ τούτου στα μέσα του 2014 μία αύξηση ταχύτητας πάνω από 40% εξασφαλίζει ότι η μηχανή προσφέρει μία πολύ εντυπωσιακή αναλογία ταχύτητας και ποιότητας».

Η ευελιξία είναι το κλειδί
Επιπλέον στην ταχύτητα και ανάλυση, το ThermoFlexX 80 περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που παρέχουν επιπλέον ευελιξία στους πελάτες της προεκτύπωσης στη φλεξογραφία. Ο κ. White σχολιάζει σχετικά με αυτά τα χαρακτηριστικά, λέγοντας: «Το σύστημα στερέωσης των κλισέ του ThermoFlexX 80 επιτρέπει να τοποθετούνται εύκολα επάνω στο τύμπανο, ενώ ένας μοναδικά σχεδιασμένος οδηγός για τη ρύθμιση της αναρρόφησης προσφέρει την ευελιξία χρήσης κλισέ οποιουδήποτε πλάτους. Η λύση ThermoFlexX προσφέρει επίσης εργονομική τοποθέτηση του κλισέ και το υβριδικό τύμπανο προσδίδει ευελιξία συγκράτησης του κλισέ είτε με αναρρόφηση ή με μαγνητικά στοιχεία».

«Όσο για την ευελιξία, το ThermoFlexX 80 δέχεται κλισέ σχήματος έως 1270 x 2032 mm και πάχους από 0.73 έως 6.35 mm, γεγονός που το κάνει να είναι μία πολύ χρήσιμη και ευέλικτη μονάδα για τους πάροχους υπηρεσιών και τους εκτυπωτές μεγάλων σχημάτων. Είναι ικανό να γράψει έως 175 lpi στην ανάλυση των 2540 dpi και έως 250 lpi στην ανάλυση των 5080 dpi, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για πολλές εφαρμογές φλεξογραφίας».

«Τέλος, η τεχνολογία ανοιχτής διασύνδεσης των μηχανών ThermoflexX επιτρέπει να ενσωματώνονται εύκολα σε οποιοδήποτε προϋπάρχον σύστημα workflow και να μπορούν να προστεθούν στο μέλλον επιπρόσθετες τεχνολογικές εξελίξεις».

Εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση
Το ThermoFlexX 80 περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τη διαδικασία φόρτωσης και εκφόρτωσης, κάνοντάς την εύκολη και πιο αποτελεσματική. Ο κ. White μοιράζεται την άποψή του για αυτά τα χαρακτηριστικά λέγοντας: «Η φυσική μετακίνηση των κλισέ μπορεί να είναι προβληματική κυρίως στα μεγάλα, λεπτότερα κλισέ που μπορεί να καταστραφούν εύκολα. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, αναπτύχθηκε το FlexTray που κάνει τη μετακίνηση και τη φόρτωση/ εκφόρτωση των κλισέ στη μηχανή πολύ πιο εύκολη, ένα χαρακτηριστικό διαθέσιμο μόνο στο ThermoFlexX 80. Επιπλέον, είναι εργονομικά σχεδιασμένο με ένα τραπέζι εύκολο στη χρήση, ρυθμιζόμενο στο ύψος που επιτρέπει να ευθυγραμμίζεται με το ύψος οποιουδήποτε περιφερειακού μηχανήματος φλεξογραφίας. Το επιπλέον πλεονέκτημα των βαλβίδων αναρρόφησης κάνει τη μετακίνηση των κλισέ ευκολότερη. Μπορεί εύκολα και χωρίς κραδασμούς να μεταφερθεί στο χώρο εργασίας επάνω σε τροχούς. Οι ενσωματωμένοι οδηγοί κάνουν τη φόρτωση και εκφόρτωση οποιουδήποτε σχήματος έως 1270 x 2032mm τόσο εύκολη για το χειριστή – που ταιριάζει τέλεια για τη μηχανή ThermoFlexX 80».

«Ένα ακόμη βοήθημα για το χειριστή του CtP είναι η λειτουργία αυτόματης στερέωσης που επιτρέπει στα κλισέ να φορτώνονται/εκφορτώνονται πολύ πιο εύκολα. Η λειτουργία περιστροφής του τυμπάνου σε χαμηλή ταχύτητα διευκολύνει την ακριβή τοποθέτηση του κλισέ. Η λειτουργία αυτόματης απελευθέρωσης του κλισέ επιτρέπει να γίνεται η εκφόρτωση με ένα πολύ πιο ελεγχόμενο και εύχρηστο τρόπο».

Καινοτομίες για το μέλλον
Εν ολίγοις, ο κ. White καταλήγει: «Το ThermoFlexX 80 είναι ένα μέλος μας τεχνικά προηγμένης σειράς φλεξογραφικών μηχανών CtP που είναι ικανές να αναβαθμιστούν έτσι ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν οι μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις».

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top