Αναζήτηση

Νέος HP Latex 3000

Νέος HP Latex 3000

Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του νέου HP Latex 3000 στη FESPA

Η HP επέκτεινε και παρουσίασε στη FESPA το κορυφαίο στην αγορά portfolio προϊόντων της HP Latex Printing Technologies, με την προσθήκη του εκτυπωτή HP Latex 3000 που ήρθε για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις εκτυπώσεων μεγάλου όγκου παραγωγής να παράγουν εφαρμογές υψηλού επιπέδου με καλύτερους όρους ποιότητας, παραγωγικότητας και ευελιξίας.

Οι τεχνολογίες HP Latex Printing Technologies παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2008 σαν μια εναλλακτική λύση μελανιών με βάση το νερό στις επικρατούσες έως τότε τεχνολογίες solvent. Από τότε, περισσότεροι από 15.000 εκτυπωτές latex έχουν εγκατασταθεί παγκοσμίως και περισσότερα από 100 εκατομμύρια τ.μ. εκτυπώσεων έχουν παραχθεί με μελάνια latex. Η ΗΡ αναμένει τα νούμερα αυτά να τριπλασιαστούν μέχρι το 2016.

Το νέο μοντέλο HP Latex 3000 Printer προβλέπεται να συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την άνοδο, οδηγώντας μεγαλύτερη γκάμα επαγγελματιών εκτυπωτών και επιγραφοποιών να παράγουν ολοένα και περισσότερες εκτυπώσεις με μελάνια Latex, με ακόμα χαμηλότερο κόστος εκτύπωσης σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Οι καινοτομίες του HP Latex 3000 Δίνοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις εκτυπώσεων μεγάλου όγκου, ο εκτυπωτής HP Latex 3000 πλάτους 3,2m προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία υλικών, μεταξύ αυτών αρκετών θερμο-ευαίσθητων αλλά και φθηνών υλικών του εμπορίου (χαρτί κ.α.), με τη βοήθεια του HP Latex Optimizer. Αυτή η νέα λύση εξασφαλίζει σταθερή ποιότητα εικόνας σε υψηλές ταχύτητες και δυνατότητα στεγνώματος σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από τα προηγούμενα μοντέλα HP Latex.

Το HP Latex 3000 είναι σχεδιασμένο εκ νέου ως μια στιβαρή, εργονομική πλατφόρμα κατάλληλη για heavy-duty χρήση, ενσωματώνοντας μετατροπές στην τροφοδοσία του υλικού, στον φορέα της κεφαλής και στο σύστημα στεγνώματος που ανεβάζουν την παραγωγικότητα της μηχανής σε νέα επίπεδα.

Οι τυπικές ταχύτητες εκτύπωσης είναι 77τ.μ/ώρα για εφαρμογές εσωτερικού χώρου και 120 τ.μ. για εφαρμογές outdoor, με μέγιστη τα 180 τ.μ./ώρα σε μουσαμά, ωστόσο η ποιότητα σε outdoor 3-pass mode είναι κατάλληλη ακόμα και για εκτυπώσεις εσωτερικού χώρου. Οι νέες wide-scan HP 881 κεφαλές είναι πλέον 7 με 10.000 ακροφύσια ανά κεφαλή, που επιτυγχάνουν μικρό μέγεθος σταγόνας 12pl και ανάλυση 1200dpi. Στα 6 χρώματα εκτύπωσης (CMYK, Lc,Lm) έχει προστεθεί το HP Latex Optimizer, ένα διαφανές πολυμερές  το οποίο τυπώνεται πρώτο και βοηθά στο να ακινητοποιούνται τα μόρια της χρωστικής και να σταθεροποιούνται πάνω στο υλικό, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη λεπτομέρεια και κοφτά περιγράμματα.

Χάρις στο optimizer οι θερμοκρασίες που απαιτούνται στο φούρνο και τις λάμπες IR είναι χαμηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο LΧ 850, η κατανάλωση ρεύματος χαμηλότερη και η γκάμα των υλικών που τυπώνονται στο μηχάνημα διευρύνεται περιλαμβάνοντας περισσότερα θερμοευαίσθητα πολυεστερικά και υφάσματα.

Τα νέα μελάνια HP 881 έχουν καλύτερη αντοχή στα γδαρσίματα, σε βαθμό συγκρίσιμο με αυτόν hard-solvent μελανιών σε κάποια υλικά και γι’ αυτό το λόγο ιδανική για εφαρμογές όπως POP stands, επιγραφές εξωτερικού χώρου, κάλυψη οχημάτων και εσωτερική διακόσμηση. Τα μελάνια έρχονται σε δοχεία των 5Lt και έχουν χαμηλότερο κόστος εκτύπωσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα και 4χρωμης εκτύπωσης για περαιτέρω μείωση του κόστους παραγωγής. Το μηχάνημα έχει ενισχυμένο σύστημα στεγνώματος, με 2 IR λάμπες δεξιά και αριστερά των κεφαλών (Print zone dryer) για την αρχική προετοιμασία της επιφάνειας του υλικού και την εξάτμιση της μελάνης.

Οι μονάδες στη ζώνη στεγνώματος (Curing Zone) είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να ανακυκλώνουν τον θερμό αέρα  και να τον διοχετεύουν στην εκτύπωση, επιτυγχάνοντας γρηγορότερο στέγνωμα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Οι αλλαγές στον φορέα των κεφαλών δείχνουν επίσης προσοχή στη λεπτομέρεια˙ η συστοιχία των κεφαλών ενσωματώνεται σε έναν στιβαρό φορέα για μεγαλύτερη σταθερότητα ενώ ο ρυθμός μετάδοσης των δεδομένων από μια μοναδική δέσμη οπτικών ινών είναι ταχύτερος και ξεπερνά τα 10GB/s. Το HP Latex 3000 έχει πιο εύκολο σύστημα τροφοδοσίας με μηχανισμό slide out στον άξονα φόρτωσης.

Οι dual-roll άξονες από ανθρακόνημα που περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό της μηχανής βοηθούν επίσης στη μείωση των χρόνων φορτώματος υλικού και απαιτούν ελάχιστη ενασχόληση από τον χειριστή Χάρις στο πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης HP Scitex Print Care, τους αυτόματους διαγνωστικούς ελέγχους και τις ειδοποιήσεις αυξάνεται ο χρόνος συνεχούς λειτουργίας του εκτυπωτή. Επιπλέον πακέτα υποστήριξης όπως τα HP On-site Uptime Parts Kits, τα προγράμματα HP Ramp-up Service και HP Customer Care Programs βοηθούν τους χρήστες να επιτύχουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και κερδοφορία.

Οι άοσμες εκτυπώσεις με τα HP Latex μελάνια, ιδανικές για εσωτερικούς χώρους εξασφαλίζουν ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον εργασίας. Τα μελάνια διαθέτουν πιστοποιήσεις UL ECOLOGO και GREENGUARD (GREENGUARD Gold CertifiedSM ) και οι εκτυπώσεις ανταποκρίνονται στα κριτήρια AgBB με κατάταξη A+ σύμφωνα με το Émissions dans l'air intérieur.(9,10)

Διαθεσιμότητα
Ο νέος HP Latex 3000 αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμος από τις 15 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της HP Scitex επικοινωνήστε με τη GRAPHCOM, T/F: 210 9823800, www.graphcom.gr   

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top