Αναζήτηση

70 Χρόνια Ελληνική Έντυπη Διαφήμιση 1945-2015

70 Χρόνια Ελληνική Έντυπη Διαφήμιση 1945-2015

Μια σημαντική έκδοση κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Επίκεντρο και το Ινστιτούτο Επικοινωνίας Ελλάδος για τα 70 χρόνια ελληνικής και έντυπης διαφήμισης από το 1945 ως το 2015.

Το βιβλίο αυτό προκύπτει μετά από μακροχρόνια εργασία ταξινόμησης και επεξεργασίας του αρχείου των 70 χρόνων (1945 – 2015) ελληνικής έντυπης διαφήμισης, που δημιούργησαν οι φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του Ινστιτούτου Επικοινωνίας Ελλάδος. Αντί μιας απλής λευκωματικής παράθεσης των ευρημάτων αυτής της πολυσχιδούς έρευνας, επιλέχθηκε μια πρώτη χαρτογράφηση στοιχείων κοινωνιολογικού και επικοινωνιολογικού ενδιαφέροντος.

Απώτερος στόχος είναι να δοθεί στο αναγνωστικό και ερευνητικό κοινό μια ιδέα-πιλότος για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ακόμη περαιτέρω σε πιο εστιασμένες μελέτες το υλικό που εμπεριέχεται στο αρχείο, που έχουν συνδιαμορφώσει το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας του ΑΠΘ με το Ινστιτούτο Επικοινωνίας Ελλάδος.

Την επιμέλεια του βιβλίου είχαν ο Βασίλης Βαμβακάς και η Κλειώ Κεντερελίδου. Στν ερευνητική-συγγραφική ομάδα συμμετείχαν: Αναστασία Βαρυτιμίδου, Μυρτώ Δέλκου, Αλεξάνδρα Ιωάννου, Θωμάς Λιούτας, Αθηνά Μητράκου, Χάρις Παγωνίδου, Δήμητρα Παππά, Εριφύλη Τροϊζη, Φωτεινή Χαλεπλή και Ευγενία Χατζηαδαμίδου.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

Στοιχεία Βιβλίου:

70 Χρόνια ελληνική έντυπη διαφήμιση
Καταναλωτική Κουλτούρα, Κοινωνικά Πρότυπα, Στρατηγικές Επικοινωνίας
Β. Βαμβακάς, Κ. Κεντερελίδου
ISBN: 978-618-204-076-8
Κωδικός Ευδόξου: 102073361
Έκδοση 1: 1η Έκδοση
Έτος Έκδοσης: 2021
​Σελίδες: 240

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top