Αναζήτηση

3D εκτύπωση σε νέα εφαρμογή για κινητά

3D εκτύπωση σε νέα εφαρμογή για κινητά

Ο Janos Stone πιστεύει στην τοποθέτηση των δημιουργικών δυνάμεων της τεχνολογίας στα χέρια του απλού ανθρώπου. Αυτός είναι ο λόγος που ανέπτυξε το Mecube, μια online εφαρμογή που φέρνει την 3D εκτύπωση στο σπίτι μας.

«Το Mecube είναι εξαιρετικά ευφυές και συνδέει ομαλά τους χρήστες απευθείας με 3D εκτυπωτές. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να σχεδιάσει ένα αντικείμενο 3D στο κινητό ή το tablet του και να το κρατήσει στα χέρια του λίγες ημέρες αργότερα», λέει ο Stone.

Αν έχετε ακούσει οτιδήποτε σχετικά με την 3D εκτύπωση, ίσως να σκέφτεστε ότι αυτό θα είναι ένα ακριβό εγχείρημα. Στην πραγματικότητα, το Mecube επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάσουν μικρά, απλά αντικείμενα (σκεφτείτε ένα μικροσκοπικό ρομπότ παιχνίδι ή ένα ζευγάρι ζάρια) από 5$ έως μερικές εκατοντάδες δολάρια, ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο υλικό. Οι επιλογές περιλαμβάνουν τιτάνιο και ασήμι αλλά ο Stone τάσσεται υπέρ του φθηνού έγχρωμου ψαμμίτη (ιζηματογενές πέτρωμα που αποτελείται από κόκκους άμμου), το οποίο παρέχει στους αρχάριους σχεδιαστές εκατοντάδες χιλιάδες επιλογές χρωμάτων. 

Μετά την παρουσίαση της εφαρμογής στα τέλη Μαρτίου, ο Stone παρακολουθεί την εφαρμογή να διαδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς στις Η.Π.Α αλλά και στο εξωτερικό. «Στην αρχή έβλεπα μικρές παραγγελίες, και τώρα βλέπω 10 σχέδια την ημέρα», λέει. «Σιγά - σιγά βλέπω πως ο κόσμος μαθαίνει πως να χρησιμοποιεί την εφαρμογή».

Τώρα ο Stone εργάζεται για την εφαρμογή της τεχνολογίας πίσω από το Mecube σε εκπαιδευτικά εργαλεία. «Χρησιμοποιεί χρώμα, όγκο και τις βασικές μονάδες του μετρικού συστήματος», εξηγεί, «έτσι αυτόματα υπόκειται σε απλά μαθηματικά, φυσική και προβλήματα μηχανικής.» Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Mecube 2.0 είναι μαθητές ηλικίας μεταξύ έξι και 10. Τα μικρότερα παιδιά συνήθως δεν έχουν τη βασική γνώση των εννοιών του χώρου που απαιτούνται για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Ανησυχεί ο Stone για αυτούς που μπορεί να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή του με αρνητικούς σκοπούς - να τυπώσουν όπλα για παράδειγμα; «Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα βρει τρόπο να χρησιμοποιήσει αρνητικά οποιαδήποτε τεχνολογία», λέει. «Αλλά το Mecube δεν προορίζεται για να δημιουργεί πολύπλοκα προϊόντα. Δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει όπλα».

Στο μέλλον, εφαρμογές όπως το Mecube θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να προσαρμόζουν τα προϊόντα με βάση τις ανάγκες και τα «θέλω» τους. Ο Stone αναπτύσσει την ιδέα αυτή με τη χρήση απλών αντικειμένων, όπως μαχαιροπήρουνα ή επιτραπέζια σκεύη. Οραματίζεται ότι ο κόσμος θα ψωνίζει online ψηφιακά αρχεία και στη συνέχεια θα τα διαμορφώνει ώστε να πάρει αυτό ακριβώς που θέλει. Ακούγεται φουτουριστικό, αλλά αυτός όπως και πολλοί άλλοι προβλέπουν ότι αυτό το είδος της εφαρμογής είναι μόνο δύο - τρία χρόνια μακριά.

Δείτε την εφαρμογή στο http://mecube.com

Πηγή:www.risd.edu

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top