Αναζήτηση

Ένα στυλό που σας συνδέει με τον ηλεκτρονικό κόσμο

Ένα στυλό που σας συνδέει με τον ηλεκτρονικό κόσμο

H Nectro Inc. από το Western University ανέπτυξε στυλό που γράφει με αγώγιμο μελάνι, επιτρέποντας στους χρήστες να σχεδιάζουν κυκλώματα σε χαρτί και άλλες επιφάνειες. Τα αγώγιμα υλικά είναι από άργυρο και μερικά σύμπλοκα αργύρου. Μια ειδική μεμβράνη είναι διαθέσιμη για να γίνουν τα κυκλώματα ανθεκτικά και αδιάβροχα.   

Nectro Inc είναι ενθουσιασμένη με τη δημιουργία των νέων νανο-υλικών της. Προερχόμενο από το εργαστήριο Βιο-Νανο Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο, όπου αναπτύχθηκε το κορυφαίο υψηλής αγωγιμότητας μελάνι και το ultra διορθωτικό μελάνι (μελάνι διαγραφής), το ελαστικό μελάνι αργύρου επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ηλεκτρικά κυκλώματα και καλωδιώσεις σε τοίχο και χαρτί με ένα κανονικό μελάνι διαρκείας. Οι τεχνολογίες αυτές είναι τώρα μέρος ενός νέου προϊόντος, του Nectro αγώγιμου στυλό. 

Το κύριο λειτουργικό αγώγιμο υλικό στο Nectro είναι ο άργυρος και μερικά σύμπλοκα αργύρου. Όταν σχεδιάζεται μια γραμμή πάνω στο χαρτί, το μελάνι επουλώνεται και ένα σύρμα αργύρου δημιουργείται πάνω στο χαρτί, δείχνοντας καλή αγωγιμότητα. Η Nectro Inc προτείνει το Nectro Coated Transparent Film της, μια διαφανή μεμβράνη επικάλυψης που κάνει τα κυκλώματα αδιάβροχα, εξαιρετικά αγώγιμα και ασφαλή. 

Η αγωγιμότητα του σύρματος χαλκού είναι 5,96 χ 10 ^ 7 S/m και του σύρματος αργύρου έχει υψηλότερη αγωγιμότητα 6,30 χ 10 ^ 7 S/m. Μια γραμμή που σχεδιάζεται με Nectro έχει αγωγιμότητα περίπου 5,2 x 10 ^ 7 S/m, πολύ κοντά στο κανονικό σύρμα χαλκού.

Η άλλη πλευρά του Nectro με το διορθωτικό μελάνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διαγραφή οποιασδήποτε ανεπιθύμητης αγώγιμης γραμμής. Σε περίπτωση που θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο κύκλωμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αγώγιμη ταινία που παρέχεται με το στυλό.

Τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα είναι αφαιρούμενα για χρήση σε άλλα κυκλώματα χρησιμοποιώντας τους παρεχόμενους προσαρμογείς. Ο προσαρμογέας βασίζεται σε μαγνητική απορρόφηση, έτσι ώστε όλα τα συστατικά να είναι αφαιρούμενα και επαναχρησιμοποιήσιμα. 

Εάν χρησιμοποιήσουμε την αγώγιμη ταινία για μόνιμα κυκλώματα, τα στοιχεία δεν θα είναι πλέον αφαιρούμενα.

Οι γραμμές που σχεδιάζονται με Nectro είναι πολύ σταθερές στον αέρα ακόμη και σε ένα υγρό, θερμό περιβάλλον. Η αγωγιμότητα θα διαρκέσει δια βίου εάν δεν καταστραφεί σκόπιμα το κύκλωμα. 

Τόσο το αγώγιμο μελάνι όσο και το διορθωτικό μελάνη του αγώγιμου στυλό Nectro είναι εξίσου ασφαλή με το μελάνι ενός απλού στυλό και έχουν δημιουργηθεί με βάση το νερό.

Ένα πολυστρωματικό κύκλωμα είναι δυνατό να δημιουργηθεί με διάνοιξη οπών στην επιθυμητή θέση και με σύνδεση του κάθε στρώματος με κόλλα αργύρου ή άλλα αγώγιμα υλικά Μια αγώγιμη γραμμή μπορεί να μεταφέρει ρεύμα έως 8Α αν σχεδιαστεί σωστά.

Στη περίπτωση που δημιουργήσουμε τα κυκλώματα σε φωτογραφικό χαρτί ή σε διαφανή μεμβράνη Nectro, τότε αυτά στεγνώνουν άμεσα. Σε λίγα δευτερόλεπτα, μόλις σχεδιάσουμε όλο το κύκλωμα, θα έχουμε υψηλή αγωγιμότητα. Δεν είναι gel, έχει σαν βάση το νερό οπότε ρέει ομοιόμορφα. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε αν η γραμμή που σχεδιάσαμε έχει ρωγμές. «Είναι αξιόπιστο 100%», εξηγεί ο Tengyuan Zhang διδακτορικός φοιτητής στη Μηχανολογία και την Μηχανική Υλικών στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο.

Πηγή: www.printedelectronicsworld.com

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top