Αναζήτηση

Εκτυπώνοντας χωρίς… μελάνι!

Εκτυπώνοντας χωρίς… μελάνι!

Στο λογότυπο του πανεπιστημίου δοκιμάστηκε η νέα μέθοδος. Πάνω αριστερά, το πραγματικό λογότυπο, δεξιά το «εκτυπωμένο» άνευ μελάνης

Πρωτοποριακή τεχνική «βάφει» το χαρτί με νανοϋλικά φιλοδοξώντας να φέρει την επανάσταση στις οπτικές τέχνες, στην ασφάλεια χαρτονομισμάτων, εγγράφων και πιστωτικών καρτών, αλλά και στην αποθήκευση δεδομένων

Nέα διάσταση στα... ψιλά γράμματα δίνουν αμερικανοί επιστήμονες, αναπτύσσοντας μια επαναστατική τεχνική έγχρωμης εκτύπωσης άνευ μελάνης, με τη βοήθεια νανοϋλικών. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Μιζούρι δημιούργησαν μια μέθοδο επιτυχούς εκτύπωσης ακριβείας έγχρωμων εικόνων υψηλής ανάλυσης σε νανοκλίμακα, η οποία δεν απαιτεί μελάνι και είναι ορατή μόνο με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σάρωσης. 

Στο πλαίσιο της δοκιμής τους οι επιστήμονες προσπάθησαν να δημιουργήσουν το λογότυπο του πανεπιστημίου σε λιλιπούτειο μέγεθος - και τα κατάφεραν! Οπως εξήγησαν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Scientific Reports» για την εν λόγω τεχνική χρησιμοποίησαν υπέρλεπτα «σάντουιτς» μεταλλικών, διηλεκτρικών υλικών - γνωστά και ως μεταϋλικά - ικανά να αλληλεπιδρούν με το φως με τρόπους που δεν αλληλεπιδρούν άλλα φυσικά υλικά. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

 

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top