Αναζήτηση

Επιστήμονες αναπτύσσουν νέα μέθοδο για να ενσωματώσουν ηλεκτρονικές οθόνες σε χάρτινες συσκευασίες

Επιστήμονες αναπτύσσουν νέα μέθοδο για να ενσωματώσουν ηλεκτρονικές οθόνες σε χάρτινες συσκευασίες

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Sheffield στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αναπτύξει ένα μέσο για να τυπώσουν μια ηλεκτρονική οθόνη πάνω σε συσκευασία προκειμένου να προβάλει πληροφορίες για το προϊόν.

Οι επιστήμονες συνεργάστηκαν με την εταιρία Novalia για τη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει την εκτύπωση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων σε χαρτί και στην συνέχεια τη δημιουργία ηλεκτρονικών χαμηλού κόστους και μιας πολυμερούς LED οθόνης στο χαρτί με τη χρήση μιας ηλεκτρικά αγώγιμης κόλλας.

Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ευχετήριες κάρτες ή σε προϊόντα οπού ο πελάτης θα μπορούσε να λάβει ένα απλό μήνυμα. Πιο πολύπλοκες εκδοχές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης σε κάποιο σημείο της συσκευασίας που θα υποδεικνύει στον χρήστη πότε το προϊόν είναι έτοιμο (για παράδειγμα σε βαφές μαλλιών, τεστ εγκυμοσύνης ή να δείχνει τον χρόνο ψησίματος ενός φαγώσιμου προϊόντος).

Οι επιστήμονες και η εταιρεία Novalia έχουν επίσης σχεδιάσει και κατασκευάσει ένα πληκτρολόγιο αφής στο χαρτί που επιτρέπει στο χρήστη να κινήσει επιλεκτικά τα LED στην οθόνη. Το επόμενο βήμα της ομάδας είναι να κατασκευάσει πλήρως εύκαμπτες οργανικές οθόνες σε πλαστικό υπόστρωμα που στη συνέχεια να προσαρμόζονται στα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Οι συσκευές LED θα πρέπει να είναι χαμηλού κόστους αλλά και αρκετά εύκαμπτες ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε είδους συσκευασία.

Ο καθηγητής David Lidzey από το Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας  του Πανεπιστημίου του Sheffield, δήλωσε: «Οι ετικέτες των συσκευασιών θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο καινοτόμες και να επιτρέπουν στους πελάτες να αλληλεπιδρούν με αυτές και να εξερευνήσουν νέα προϊόντα. Η χρήση οθονών ή πάνελ εκπομπής φωτός στις συσκευασίες θα επιτρέψει επίσης στις επιχειρήσεις να επικοινωνούν την αναγνωρισιμότητα της μάρκας με ένα πιο εκλεπτυσμένο τρόπο».

Ο Chris Jones από την Novalia πρόσθεσε: «Η βιομηχανία της χάρτινης συσκευασίας αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό το καινοτόμο σύστημα που έχουμε αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο του Sheffield θα μπορούσε να δώσει στους κατασκευαστές έναν τρόπο να κερδίσουν μερίδιο της αγοράς με το να είναι σε θέση να διακρίνουν τα προϊόντα τους από αυτά των ανταγωνιστών».

Μέχρι στιγμής οι δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί σε χάρτινο υπόστρωμα μόνο, αλλά η διαδικασία θα μπορούσε δυνητικά να εφαρμοστεί και σε άλλα υποστρώματα.

 

Πηγή: www.labelsandlabeling.com

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top