Αναζήτηση

Εκτυπώνοντας το διαδίκτυο

Εκτυπώνοντας το διαδίκτυο

Μπορεί να ακούγεται σαν φάρσα, αλλά μια ομάδα Βρετανών φοιτητών πρόσφατα ολοκλήρωσε την έρευνά της ακριβώς πάνω σε αυτό το θέμα.
 

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Λέϊσεστερ ήθελαν να μάθουν τι ποσοστό του τροπικού δάσους του Αμαζονίου θα χρειαζόταν για να εκτυπώσουν το περιεχόμενο του διαδικτύου. Βέβαια το περιεχόμενο του διαδικτύου αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς κάθε μέρα, οπότε ο υπολογισμός αυτός δεν θα μπορούσε να είναι ακριβής.

Οι μαθητές υπολόγισαν ότι μόνο το ένα τοις εκατό της έκτασης του Αμαζονίου θα χρειαζόταν για να τυπώσουμε το προσβάσιμο περιεχόμενο του διαδικτύου, το οποίο  εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του συνόλου του Διαδικτύου. Το υπόλοιπο είναι ιδιωτικό ή απόρρητο και έτσι "αόρατο" για τους απλούς ανθρώπους.

Οι φοιτητές εκτιμούν ότι το η προσβάσιμο περιεχόμενο του Διαδικτύου θα μπορούσε να τυπωθεί με λιγότερο από το ένα τοις εκατό των 400 δισεκατομμυρίων δέντρων που υπάρχουν στην συνολική έκταση των 5,5 εκατ. τετραγωνικών χιλιόμετρων του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Οι υπολογισμοί τους βασίστηκαν στο περιεχόμενο της Wikipedia, υποθέτοντας κατά μέσο όρο 15 σελίδες ανά άρθρο. Οι μαθητές υπολόγισαν ότι υπάρχουν 4.724.000 άρθρα στη Wikipedia, που αποτέλεσε τη βάση για το περιεχόμενο που ήθελαν να εκτυπώσουν, και οι υπολογισμοί τους ανήλθαν σε σχεδόν 71 εκατομμύρια σελίδες χαρτιού (Α4) για την εκτύπωση του περιεχομένου της.

Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι ένα δέντρο δίνει 17 δεσμίδες χαρτιού, υπολόγισαν ότι ένα δέντρο του Αμαζονίου είναι ως εκ τούτου καλό για 8.500 φύλλα χαρτιού.

Επομένως για την εκτύπωση του περιεχομένου της Wikipedia μόνο, απαιτούνται περίπου 8.337 δέντρα του Αμαζονίου.

Τέλος υπολόγισαν ότι για την εκτύπωση όλου του προσβάσιμου περιεχομένου του διαδικτύου, απαιτούνται 8.001.765 δέντρα, δηλαδή ποσοστό 1% της συνολικής έκτασης του Αμαζονίου.

Είναι σαφές ότι η έρευνα βασίζεται καθαρά σε υποθέσεις, ωστόσο ακόμα και έτσι, είναι μια καλή αρχή για υπολογισμούς αυτού του είδους και αξίζει τον κόπο διότι συμβάλλει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.  

Πηγή: www.fespa.com

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top