Αναζήτηση

Έρχονται οι 3D print γειτονιές

Έρχονται οι 3D print γειτονιές

Μια μακέτα του οικισμού με τα σπίτια της τεχνολογίας 3D Printing που θα κατασκευαστούν στην κωμόπολη Rancho Mirage στην νότιο Καλιφόρνια.

To Rancho Mirage είναι μια κωμόπολη περίπου 20 χιλιάδων κατοίκων στην επαρχία Ριβερσάιντ στον νότο της Καλιφόρνια. Η μεσιτική εταιρεία Palari και η κατασκευαστική εταιρεία Mighty Buildings συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα νέο οικισμό μέσα στην κωμόπολη.

Σε μια έκταση 20 στρεμμάτων θα κατασκευαστούν 15 κατοικίες με την μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί διαφόρων ειδών συστήματα δημιουργίας κτισμάτων μέσω της τεχνολογίας του 3D printing. Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες θα κατασκευαστούν 15 φιλικές στο περιβάλλον κατοικίες οι οποίες θα είναι οι πρώτες αυτού τους είδους που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

Η κάθε κατοικία θα έχει εμβαδόν 135 τετ. μέτρων και θα διαθέτει και μια πισίνα. Η κατασκευή της κάθε κατοικίας θα ολοκληρώνεται σε διάστημα περίπου 60 ωρών. Σύμφωνα με την εταιρεία το 80% της κατασκευής θα είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία και τα μπάζα που θα παραχθούν δέκα φορές λιγότερα από εκείνα που θα υπήρχαν αν η κατασκευή γινόταν με τις συμβατικές μεθόδους.

Όμως το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει εργατικό κόστος δεν θα μειώσει την τιμή των κατοικιών που θα είναι ιδιαίτερα υψηλή. Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών μπορούν αν θέλουν να ζητήσουν να δημιουργηθούν στο οικόπεδο τους και έξτρα οικήματα ή παροχές όπως κάποιο ξενώνα, εξωτερικό τζακούζι ακόμη και πισίνα.

Οι τιμές των κατοικιών θα ξεκινούν από τα 600 χιλιάδες δολάρια και θα φτάνουν τα 950 χιλιάδες δολάρια ανάλογα με τις έξτρα παροχές που θα ζητήσει ο ιδιοκτήτης της 3D κατοικίας.

Η τεχνολογία 3D printing για την κατασκευή κατοικιών προοδεύει συνεχώς και έχει ήδη επιτευχθεί η δημιουργία κατοικιών με εμβαδόν περίπου 50 τετ. μέτρων το κόστος των οποίων είναι εξαιρετικά χαμηλό και μπορούν να αποτελέσουν μια σπουδαία λύση στο τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες εκατ. άνθρωποι στον πλανήτη. Όπως φαίνεται η τεχνολογία αυτή μπορεί πλέον να προσφέρει και πιο… πολυτελείς επιλογές.

πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από CNN

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top