Αναζήτηση

Οι Ψηφιακοί Εκτυπωτές προσαρμόζονται στη νέα κανονικότητα

Οι Ψηφιακοί Εκτυπωτές προσαρμόζονται στη νέα κανονικότητα

Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, η εκτυπωτική βιομηχανία δεν μπόρεσε να παρουσιάσει τις καινοτομίες της σε εμπορικές εκθέσεις και εκδηλώσεις. Οι τελευταίες καινοτομίες ψηφιακής εκτύπωσης των EFI, HP, Mimaki και Mutoh έχουν προσαρμοστεί στην τρέχουσα κατάσταση.

Οι πωλήσεις υλισμικού μειώθηκαν σημαντικά την χρονιά που πέρασε, αν και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην πανδημία CoViD-19. Ακόμη και πριν από την πανδημία, τα προϊόντα των κατασκευαστριών εταιρειών είχαν πέσει σε πωλήσεις, σε πολλούς εκτυπωτικούς κλάδους. Οι EFI, HP, Mimaki και Mutoh κυκλοφόρησαν νέες καινοτομίες, που δείχνουν τις τρέχουσες τάσεις του κλάδου:

  • Τα μελάνια UV και Latex είναι οι κύριες τεχνολογίες εκτύπωσης
  • Μεγαλύτερη εστίαση σε παραγωγές φιλικές προς το περιβάλλον
  • Το λογισμικό και η ροή εργασίας είναι εξίσου σημαντικά με το υλισμικό
  • Αναζήτηση νέων εφαρμογών εκτός των παραδοσιακών αγορών


Τα μελάνια UV και Latex παραμένουν το βιομηχανικό πρότυπο

Η σειρά HP Latex 700/800 με πλάτος εκτύπωσης 64 που τυπώνει και λευκό μελάνι.


Το 2021 μπορεί να βρίσκεται ακόμα στην αρχή, ωστόσο η EFI έχει ήδη εισαγάγει στην αγορά δύο νέους εκτυπωτές ρολού UV-LED. Ο εκτυπωτής VUTEk Q5r λειτουργεί σε ταχύτητες έως 672 m2/ώρα και ο VUTEk Q3r που εκτυπώνει έως και 558 m2/ώρα. Και τα δύο αυτά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με κεφαλές εκτύπωσης που αποδίδουν σταγόνα 7 πικόλιτρων και έχουν ως αποτέλεσμα ανάλυση έως 1.200 dpi. Με έως και εννέα χρώματα μελανιού (CMYK και προαιρετικό LC, LM, LK, λευκό και clear coat) και πολυστρωματικό λευκό, η EFI συνιστά αυτούς τους εκτυπωτές για premium εφαρμογές POS / POP.

Ο Ken Hanulec, Αντιπρόεδρος της EFI, σχολιάζει: «Τα EFI VUTEk Q3r και VUTEk Q5r σχεδιάστηκαν για να πάνε πέρα από την εκτύπωση. Θέλουμε να παρέχουμε την πλήρη διαδικασία στην ίδια πλατφόρμα – από το RIP έως το τελικό προϊόν. Αυτοί οι νέοι εκτυπωτές δίνουν ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους πελάτες μας, προσφέροντας πρωτοφανείς ταχύτητες και πολλές πολύτιμες δυνατότητες και επιλογές που πηγαίνουν την κερδοφόρα παραγωγή roll-to-roll σε ένα νέο, υψηλότερο επίπεδο.»

Η HP παρουσίασε τη σειρά HP Latex 700/800, μια νέα προσθήκη στο portfolio Latex. Με αναβαθμισμένες κεφαλές εκτύπωσης και ταχύτητες έως και 36 m2/ώρα, οι εκτυπωτές πλάτους 163cm, προσφέρουν 50% υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα HP. Τα μοντέλα 800W και 700W διαθέτουν την δυνατότητα εκτύπωσης λευκού μελανιού, για πρώτη φορά σε αυτήν την τιμή.

«Τα νέα μηχανήματα Latex 700 και 800 επιτρέπουν στους εκτυπωτές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των πελατών τους και τους παρέχουν τη δυνατότητα να έχουν πιο φιλόδοξα σχέδια - με την πεποίθηση ότι η δουλειά τους θα παραδοθεί στον πελάτη», λέει ο Guayente Sanmartin, Γενικός Διευθυντής, Large Format Business στην HP.


Μην ξεχνάτε το περιβάλλον

Ronald van den Broek, Διευθυντής Πωλήσεων της Mimaki Europe, με το βραβευμένο, με βραβείο EDP, UJV100- 160.


Ενώ η πανδημία βρίσκεται στο προσκήνιο της ζωής μας, είναι εύκολο να ξεχάσουμε τη σημασία της βιωσιμότητας.  Ωστόσο, οι κλιματικές κρίσεις παραμένουν ένα σημαντικό πρόβλημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σειρές HP Latex 700 και 800 χρησιμοποιούν το HP Eco Carton. Πρόκειται για ένα δοχείο μελανιού κατασκευασμένο από χαρτόνι που μειώνει την ποσότητα του πλαστικού που χρησιμοποιείται για τα δοχεία μελανιού έως και 80%. Η τελευταία γενιά μελανιών HP Latex δεν περιέχει πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) και είναι συμβατή με πολλά φιλικά προς το περιβάλλον υποστρώματα.

Μια άλλη πτυχή της βιωσιμότητας είναι η κατανάλωση ενέργειας, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η EFI εξόπλισε τον VUTEk XT με υβριδική αρχιτεκτονική νέας γενιάς. Φτάνει σε ταχύτητες σχεδόν διπλάσιες από του εκτυπωτή VUTEk HS125 F4 και διαθέτει ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία UV LED. Οι λαμπτήρες LED έχουν επιλεχθεί για μεγάλη ευκρίνεια και ακριβή τοποθέτηση, ακολουθούμενοι από στέγνωμα UV σε υψηλές ταχύτητες παραγωγής.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μια γκάμα αυτοματισμών για να διαμορφώσουν τον VUTEk XT.


Το λογισμικό και οι ροές εργασίας είναι το νέο υλισμικό

Οι εκτυπωτές Mutoh ValueJet 1638UR Mark II και ValueJet 1638UH Mark II 162cm πλάτους UV-LED, εισήχθησαν στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές Φεβρουαρίου 2021.


Η EFI υπήρξε μεγάλος παίκτης στη βιομηχανία πολύ πριν αναλάβει την Vutek το 2005. Η EFI προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα λύσεων για την εκτυπωτική βιομηχανία, από τα Fiery Digital front ends έως τη ροή εργασίας MIS/ERP και το λογισμικό web-to-print / eCommerce.

Το γνωστό PrintOS της HP, θα είναι επίσης διαθέσιμο για τη νέα σειρά Latex 700/800. Αυτό θα επιτρέψει στους εκτυπωτές να παρακολουθούν και να ελέγχουν το στόλο μηχανημάτων χρησιμοποιώντας μια διεπαφή που βασίζεται σε cloud.

Ο εκτυπωτής Mimaki UJV100-160 που παρουσιάστηκε πέρυσι, βραβεύτηκε, με βραβείο EDP, ως ο «καλύτερος εκτυπωτής Roll-to-Roll έως 170 cm». Η Mimaki δίνει προτεραιότητα στη βελτίωση της ροής εργασίας με τη βελτιστοποιημένη τροφοδοσία υλικών και τη λειτουργία ID Cut για μια αυτόματη ροή εργασίας.

Η Mutoh παρουσίασε τους εκτυπωτές ValueJet 1638UR Mark II και ValueJet 1638UH Mark II στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές Φεβρουαρίου 2021, οι οποίοι διαθέτουν το νέο λογισμικό VerteLith RIP. Το νέο αυτό RIP έχει σχεδιαστεί με βάση το Harlequin, με υποστήριξη 6 χρωμάτων, CMYK + White και Varnish. Για επιχειρήσεις που έχουν ήδη επενδύσει σε μια λύση RIP, το VerteLith μπορεί να εγκατασταθεί σε λειτουργία «Pass Through», αφήνοντας την υπάρχουσα ροή εργασίας και προσθέτοντας επιπλέον λειτουργικότητα.


Νέες εφαρμογές εκτός των παραδοσιακών αγορών

Η νέα γενιά ψηφιακών εκτυπωτών είναι καλά εξοπλισμένη για να εξερευνήσει νέες αγορές. Στην εικόνα φαίνεται ταπετσαρία τυπωμένη με HP Latex.
 

Για τους επόμενους μήνες, πιθανότατα δεν θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για παραδοσιακές εφαρμογές POP/POS και σχεδιασμό εκθέσεων. Οπότε, οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης πρέπει να διερευνήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορες στρατηγικές που μπορούν να εξερευνήσουν, και οι νέοι, ευέλικτοι εκτυπωτές και οι ανεπτυγμένες λύσεις λογισμικού που έχουν εισαχθεί πρόσφατα στην αγορά μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν.

https://www.fespa.com/en/news-media/features/digital-printers-adapt-to-the-new-normal

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top