Αναζήτηση

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις του χαρτιού: μύθοι και αλήθειες

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις του χαρτιού: μύθοι και αλήθειες

Ανακαλύψτε γιατί η βιομηχανία χαρτιού είναι μία από τις πιο οικολογικά υπεύθυνες βιομηχανίες και συμβάλλει στην αναδάσωση. Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Η Antalis απαντάει:

Γνωρίζατε ότι…

Προβάλλοντας μια σελίδα για τρία λεπτά στην οθόνη του υπολογιστή καταναλώνετε περισσότερη ενέργεια από ότι ένα τυπώνατε την ίδια σελίδα;

Ένα άτομο καταναλώνει περίπου 212 κιλά χαρτιού το χρόνο που ισοδυναμεί με 500 KWH καταναλωμένης ενέργειας; Ένας μέσος υπολογιστής καταναλώνει ενέργεια ίση με 800 KWH/χρόνο, μια μεγάλη μηχανή καφέ καταναλώνει ενέργεια ίση με 1000 KWH/χρόνο και ένα αυτόματο μηχάνημα πώλησης αναψυκτικών, 3000 KWH/χρόνο.

Τα email απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα. 20 email κάθε μέρα για ένα χρόνο εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα ίσο με αυτό που εκπέμπει ένα αυτοκίνητο σε 1000 KM. Κάθε χρόνο τα spam email εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα ίσο με αυτό που εκπέμπουν 3,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Ένα ηλεκτρονικό τιμολόγιο που αποστέλλεται μέσω διαδικτύου απελευθερώνει 242 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, ισοδύναμο με την παραγωγή και αποστολή 15 έντυπων τιμολογίων.

Το διαδίκτυο και άλλες νέες τεχνολογίες καταλαμβάνουν περίπου το 10% της παγκόσμιας κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ετησίως.

Η βιομηχανία χαρτιού είναι ο μεγαλύτερος χρήστης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: το 13% της κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρώπη βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εκ των οποίων το 54% για παραγωγή χαρτιού.

Ο Χρόνος Αποσύνθεσης ενός γυάλινου μπουκαλιού είναι 4000 χρόνια, μιας πλαστικής σακούλας είναι ίσος με 400 χρόνια, μιας κονσέρβας 10 χρόνια ενώ μιας εφημερίδας 3 μήνες. Το χαρτί είναι από την φύση του βιοαποικοδομήσιμο και δεν δημιουργεί ρύπανση.

Μόνο το 18% των ηλεκτρονικών συσκευών ανακυκλώνονται, σε αντίθεση με το χαρτί και το χαρτόνι που φτάνει το 70%

Το χαρτί ανακυκλώνεται πολλές φορές

H αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου οφείλεται κυρίως: 79,5% στη κτηνοτροφία, 16% στην καλλιέργεια της σόγια, παράνομη κοπή δέντρων για παραγωγή χαρτιού < 1%. Περισσότερο από το 99% του ξύλου για παραγωγή χαρτιού στην Ευρώπη προέρχεται από βιώσιμη διαχείριση των δασών.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων 20 ετών τα Ευρωπαϊκά δάση έχουν αυξηθεί σε έκταση κατά 17 εκατομμύρια εκτάρια, αριθμός ίσος με 1,5 εκατομμύρια γήπεδα ποδοσφαίρου. (Ισπανία + 2.370.000 εκτάρια, Σουηδία + 1.608.000 εκτάρια, Γαλλία +1.000.000 εκτάρια)

Ετησίως τα δάση απορροφούν 15% των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και είναι η μεγαλύτερη πηγή βιοποικιλότητας της γης.

Ας είμαστε λοιπόν υπεύθυνοι και να χρησιμοποιούμε χαρτί, αλλά να το χρησιμοποιούμε υπεύθυνα! 

Πηγή:www.largeformatreview.com

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top