Αναζήτηση

5 συμβουλές για καλύτερες εκτυπώσεις

5 συμβουλές για καλύτερες εκτυπώσεις

1. Προσαρμογή Υλικών

Είναι σημαντικό για τα υλικά εκτύπωσης να προσπαθείτε να τα εγκλιματίσετε στο χώρο εργασίας. Δηλαδή η θερμοκρασία τους να ανέβει σταδιακά αντί να τα βάλετε κατευθείαν από την αποθήκευση στους 40 βαθμούς του εκτυπωτή.

Εάν έχετε τα υλικά αποθηκευμένα σε ένα κρύο χώρο, και τη νύχτα η θερμοκρασία έχει πέσει στους 4 ή 5 βαθμούς, το να τα τοποθετήσετε κατευθείαν στον εκτυπωτή σας μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ατέλειες στην εκτύπωση καθώς οι πόροι των υλικών μπορεί να μην έχουν ανοίξει σωστά για να  δεχτούν το μελάνι. Ιδανικά, κρατάτε τα υλικά μέσα στο ίδιο δωμάτιο με το εκτυπωτικό σας και δώστε τους την ευκαιρία να προθερμανθούν πριν τα εκτυπώσετε.

2. Το Σωστό Media Profile

Οι χρήστες των Roland είναι τυχεροί σε αυτό γιατί υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες διαθέσιμα profile για το VersaWorks, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε  δωρεάν στο www.rolanddg.com, www.rolandprofilecenter.com ή www.rolandprofilecenter.eu.

Η επιλογή του σωστού profile για τα υλικά, όχι μόνο σας εξασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης και τα σωστά χρώματα, αλλά επίσης βελτιστοποιεί το heater και κυρίως τις ρυθμίσεις χρήσης του μελανιού έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε το λιγότερο δυνατό μελάνι για κάθε εκτύπωση.

3. Ρύθμιση Bi-directional

Η ρύθμιση του bi-directional εξασφαλίζει ότι τα σταγονίδια μελανιού πέφτουν στο σωστό σημείο, είτε η κεφαλή εκτύπωσης μετακινείται από αριστερά προς τα δεξιά είτε από δεξιά προς τα αριστερά.

χετε ποτέ παρατηρήσει μια ευθεία γραμμή  να είναι ελαφρώς ζιγκ-ζαγκ ή μια μικρή γραμματοσειρά να είναι ελαφρώς θολή; Πιθανότητα αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να γίνει η ρύθμιση του bi-directional

4. Ρυθμίσεις Feed Calibration

Το feed calibration είναι ζωτικής σημασίας όταν χρησιμοποιείτε διαφορετικά υλικά. Ένα banner για παράδειγμα είναι συνήθως πολύ παχύτερο από ένα αυτοκόλλητο βινύλιο και επομένως θα βρίσκεται πιο κοντά στην κεφαλή εκτύπωσης. Για να ενώνονται σωστά τα passes πρέπει να κάνετε κάποιες ρυθμίσεις.

5. Καθαρίστε το Eκτυπωτικό σας

Είναι πραγματικά πολύ λίγα αυτά που πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε το εκτυπωτικό σας Roland σε κορυφαία κατάσταση. Ως αποτέλεσμα της τελευταίας γενιάς μελανιών Roland EcoSol Max, συνιστάται στους χρήστες Roland να κάνουν χειροκίνητο καθαρισμό μόνο μία φορά την εβδομάδα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τη ρουτίνα συντήρησης - να καθαρίσετε το εξωτερικό των κεφαλών, να καθαρίσετε τα wiper και να βεβαιωθείτε ότι είναι ακόμα εύκαμπτα, και αν υπάρχει μελάνι γύρω από τα cap tops, καθαρίσετε τα επίσης. Χρειάζονται μόνο 5 λεπτά, αλλά μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ μια μικρή σταγόνα μελανιού στις εκτυπώσεις, επειδή μια τρίχα κόλλησε στην κεφαλή; Κρατήστε τον εκτυπωτή σας καθαρό και θα καταλήξετε με λιγότερες ατέλειες.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές για το καθαρισμό του εκτυπωτή σας Roland , δείτε τα εκπαιδευτικά βίντεο που βρίσκονται στο κανάλι Roland DG YouTube.

Πηγή:https://atlasdigital.gr/

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top