Αναζήτηση

Εκτύπωση Water Transfer

Εκτύπωση Water Transfer

Η εκτύπωση water transfer, γνωστή και ως υδρογραφική εκτύπωση, υδροβαφή ή υδατοβαφή, είναι μια διαδικασία διακόσμησης τρισδιάστατων αντικειμένων. Με την διαδικασία αυτή, γραφικά όπως ανθρακονήματα, νερά ξύλου, καμουφλάζ, γεωμετρικά σχέδια, εφαρμόζονται για να διακοσμήσουν τα αντικείμενα.

Η διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται παγκοσμίως για την διακόσμηση ποικίλων αντικειμένων, από μεγάλα αντικείμενα για εσωτερικούς χώρους αεροπλάνων μέχρι πολύ μικρά αντικείμενα όπως θήκες κινητών τηλεφώνων. Τα φιλμ μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε είδους υλικό, όπως πλαστικό, ξύλο, γυαλί, μέταλλο και κεραμικά υλικά. Ως επί το πλείστον, αν το αντικείμενο μπορεί να εμβαπτιστεί σε νερό τότε μπορεί να εφαρμοστεί η διαδικασία αυτή για την εκτύπωσή του.

Η διαδικασία χρησιμοποιεί ένα υδατοδιαλυτό φιλμ που φέρει το σχέδιο που πρόκειται να τυπωθεί. Μόλις ο ενεργοποιητής εφαρμοστεί πάνω στο φιλμ, τότε αυτό διαλύεται, αφήνοντας το μελάνι στην επιφάνεια του νερού. Η διαδικασία απαιτεί καλή προετοιμασία και το αντικείμενο που πρόκειται να διακοσμηθεί με την διαδικασία αυτή θα πρέπει πρώτα να επικαλυφθεί με ένα primer. Μόλις το primer στεγνώσει, η επιφάνειά του επιστρώνεται με μια βάση που ταιριάζει στο σχέδιο. Για παράδειγμα, όταν το σχέδιο είναι νερά ξύλου η βάση είναι συνήθως καφέ χρώματος και τα σχέδια καμουφλάζ χρησιμοποιούν βάση με ειδικό χρώμα.

Μετά την επικάλυψή του με τη βάση, το αντικείμενο είναι έτοιμο να τυπωθεί με την μέθοδο της υδροβαφής. Το αντικείμενο βυθίζεται στο νερό και το μελάνι που βρίσκεται στην επιφάνειά του «αγκαλιάζει» το αντικείμενο. Στο τέλος, εφαρμόζεται πάνω στο αντικείμενο ένα βερνίκι για την σταθεροποίηση και προστασία τους υδροβαφής.

Εφαρμογές υδροβαφής

 

Μηχανή φιλοτεχνημένη με υδροβαφή 

 

Χρήσιμες πληροφορίες για την μέθοδο

Η υδροβαφή είναι μια η προηγμένη οικονομικά αποδοτική και ποιοτική μέθοδος με μεγάλη αντοχή. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αντικειμένων που τυπώνονται με την μέθοδο αυτή είναι ζάντες αυτοκινήτων, κράνη και σκελετοί ποδηλάτων, των οποίων οι κατασκευαστές απαιτούν υψηλή ποιότητα και αντοχή. Το ίδιο το μελάνι που χρησιμοποιείται στην υδροβαφή έχει μεγάλη ανθεκτικότητα, η οποία όμως ενισχύεται ακόμα περισσότερο με το βερνίκι που εφαρμόζεται στο τέλος. Το βερνίκι αυτό έχει τις ίδιες προδιαγραφές με αυτά που χρησιμοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία, είναι ανθεκτικό σε UV, γδαρσίματα κ.ά.

Σε περίπτωση που ένα αντικείμενο δεν τυπωθεί σωστά, μπορεί να τριφτεί και να ξανατυπωθεί από την αρχή.  

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

H XLarge θέλοντας να εξελίξει τις υπηρεσίες της δημιούργησε την Hydro-wrapping, η οποία εξειδικεύεται στην εκτύπωση Water Transfer. Για περισσότερες εφαρμογές και πληροφορίες επισκεφτείτε το www.hydrowrapping.gr

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top