Αναζήτηση

Εκτύπωση Water Transfer

Εκτύπωση Water Transfer

Τι είναι η εκτύπωση Water Transfer Η εκτύπωση Water Transfer είναι μια 3D διακοσμητική διαδικασία όπου περίτεχνα γραφικά, όπως νερά του ξύλου, ανθρακονήματα, καμουφλάζ, γεωμετρικά σχέδια, εφαρμόζονται στην επιφάνεια ενός προϊόντος.

Η διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται ευρέως για την διακόσμηση αντικειμένων μεγάλων διαστάσεων όπως οχήματα και ταμπλό αυτοκινήτων αλλά και μικρών αντικειμένων όπως κράνη ποδηλάτων κ.α. Το φιλμ μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους των υποστρωμάτων συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών, υαλοβάμβακα, ξύλο, κεραμικά και μέταλλο.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να βυθιστεί στο νερό. Η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα υδατο-διαλυτό φιλμ που περιέχει τα τυπωμένα σχέδια. Το φιλμ διαλύεται στο νερό και αφήνει το μελάνι πάνω στην επιφάνεια. Στην τυπική διαδικασία, το αντικείμενο που πρόκειται να εκτυπωθεί πρώτα επικαλύπτεται με ένα αστάρι ή ένα ενισχυτικό πρόσφυσης. Αφού αυτό στεγνώσει, εφαρμόζεται ένα χρώμα βάσης το οποίο ελέγχει την απόχρωση του σχεδίου. Έτσι, για παράδειγμα, για ένα μοτίβο νερών ξύλου χρησιμοποιείται καφέ βάση, ενώ πολλά μοτίβα καμουφλάζ χρησιμοποιούν μια ουδέτερη βάση.

Μετά την εφαρμογή της βάσης το αντικείμενο είναι έτοιμο για εκτύπωση. Ενεργοποιείται το φιλμ και το αντικείμενο εμβαπτίζεται σιγά σιγά στο νερό ώστε η μελάνη να τυλιχθεί γύρω από αυτό. Στη συνέχεια πλένεται και βάφεται με ένα διαυγές καλυπτικό βερνίκι.

Ανθεκτικότητα
Το βερνίκι που χρησιμοποιείται είναι παρόμοιο με αυτό των αυτοκινήτων, σχεδιασμένο να αντέχει στη φύση και το χρόνο.

Εξαρτήματα και υλικά που απαιτούνται για την διαδικασία
1. Φιλμ με σχέδια
2. Ενεργοποιητής φιλμ
3. Συσκευή λείανσης
4. Πιστόλι ψεκασμού και αεροσυμπιεστής
5. Αστάρι, χρώμα βάσης και διαφανές ακρυλικό χρώμα
6. Το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εκτύπωσης με μεταφορά νερού
7. Μια συσκευή που κρατάει το αντικείμενο κατά την εμβάπτιση

Δείτε το σχετικό βίντεο με την διαδικασία εκτύπωσης με μεταφορά νερού

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top