Αναζήτηση

Η τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης της Epson στη πασαρέλα

Η τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης της Epson στη πασαρέλα

Η Epson συνεργάζεται με τον βραβευμένο σχεδιαστή μόδας επεκτείνοντας τα όρια της ψηφιακής εκτύπωσης.

Ο John Herrera, νικητής των London Emerging Designer Awards 2015, χρησιμοποίησε την ψηφιακή τεχνολογία εκτύπωσης της Epson για να πειραματιστεί με νέες δημιουργικές δυνατότητες για τα σχέδιά του.   Ο σχεδιαστής μόδας John Herrera, συνεργάστηκε με την Epson για την παραγωγή μιας συλλογής ρούχων αποτελούμενη από 30 κομμάτια τα οποία τυπώθηκαν ψηφιακά με εκτυπωτές dye-sublimation της Epson.

Η γυναικεία και ανδρική συλλογή είναι εμπνευσμένη από το Aguila, τον προστατευόμενο μεγάλο αετό των Φιλιππίνων και παρουσιάστηκε στο London Fashion Week στις 20 Φεβρουαρίου.

Ο John συνεργάζεται στενά με την Epson στις Φιλιππίνες και πρωτοστατεί προκειμένου να φέρει την μόδα σε άλλο επίπεδο μέσω της ψηφιακής εκτύπωσης υφάσματος με την σειρά SureColor F εκτυπωτών dye-sublimation της Epson.

«Η συνεργασία αυτή με την Epson είναι πραγματικά συναρπαστική», αναφέρει. «Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις με την εκτύπωση σε σύγκριση με την απλή αγορά υφάσματος. Πριν από αυτό, όλες οι συλλογές των σχεδιαστών κατασκευάζονταν με κόπο, στο χέρι». «Πολλά από τα ενδύματα, όπως τα τρισδιάστατα κομμάτια που φοριούνται από τα μοντέλα, μπορούν να συναρμολογηθούν μόνο με το χέρι και δεν μπορούν να φορεθούν πολλές φορές. Με την ψηφιακή εκτύπωση, τα ρούχα σε αυτή τη συλλογή μπορούν να φορεθούν άνετα στην καθημερινότητα μας», λέει ο John.

«Η συλλογή αυτή θα ήταν αδύνατο να δημιουργηθεί χωρίς την βοήθεια του ψηφιακού εκτυπωτή της Epson. Χωρίς αυτόν, θα έπρεπε να ζωγραφίσω μόνος τα σχέδια στο χέρι, και με ένα μήνα μόνο διαθέσιμο για προετοιμασία, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο».

Η τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης της Epson βασίζεται στην τεχνολογία κεφαλών εκτύπωσης PrecisionCore της εταιρείας, μια από τις πιο γρήγορες inkjet τεχνολογίες απόδοσης στον κόσμο. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ακροφύσια εκτύπωσης της παρέχουν εξαιρετικά ακριβή έλεγχο σταγόνων μελανιού για εξαιρετική ευκρίνεια εικόνας σε ένα ευρύ φάσμα μελανιών και μέσων, παράγοντας εξαιρετικά ζωντανές και μοναδικές εκτυπώσεις.

Η ψηφιακή εκτύπωση μειώνει τον χρόνο παραγωγής και επιτρέπει την εκτύπωση μικρού όγκου για εξατομικευμένες εκτυπώσεις, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές  μεθόδους εκτύπωσης που απαιτούν μεγάλους όγκους και μεγάλους χρόνους παραγωγής. Σαν αποτέλεσμα, η ψηφιακή εκτύπωση βοηθά σχεδιαστές όπως ο John Herrera με την επίτευξη των καλλιτεχνικών τους οραμάτων, μεταφράζοντας τις ιδέες τους σε μια σειρά από υφάσματα γρήγορα, εύκολα και με την υψηλότερη ποιότητα.

«Η τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης της Epson εμπνέει όλο και περισσότερους σχεδιαστές υψηλής ραπτικής να εξερευνήσουν τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία αυτή. Τώρα, οι σχεδιαστές περιορίζονται μόνο από την φαντασία τους», αναφέρει ο Phil McMullin, Διευθυντής πωλήσεων της Epson UK.

Πηγή: FESPA.COM

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top