Αναζήτηση

Οι 4 κορυφαίοι τομείς που αναπτύσσονται ταχύτερα στη βιομηχανική εκτύπωση

Οι 4 κορυφαίοι τομείς που αναπτύσσονται ταχύτερα στη βιομηχανική εκτύπωση

Οι ιδιοκτήτες βιομηχανιών εκτυπώσεων οφείλουν να προσαρμοστούν στις εξελισσόμενες ανάγκες των καταναλωτών και των αγοραστών, γεγονός που έχει επιτρέψει τη σημαντική ανάπτυξη σε τέσσερις βασικούς τομείς της αγοράς.

Οι εκτυπωτικές τεχνολογίες χρησιμοποιούνται εκτεταμένα σε ευρύτερες διαδικασίες παραγωγής, όπου ο σχεδιασμός αποτελεί βασικό παράγοντα του προϊόντος, ιδιαίτερα στις παρακάτω εφαρμογές:

  • Διακόσμηση
  • Πολυστρωματικά υλικά
  • Κεραμικά
  • Υφάσματα
  • Γυαλί

Η έκθεση της Smithers Pira - Το μέλλον της λειτουργικής και βιομηχανικής εκτύπωσης έως το 2022 - εκτιμά την  αξία της βιομηχανικής και λειτουργικής αγοράς εκτύπωσης στα 76,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, και προβλέπει ότι θα αυξηθεί σε 114,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022.

Η Ασία αποτελεί τη μεγαλύτερη ήπειρο, αντανακλώντας την συγκέντρωση της παραγωγής εκεί, με μεγάλες εταιρείες εκτύπωσης να προμηθεύουν ηλεκτρονικά και υλικά περιβαλλοντικών εφαρμογών, φιλμ και υλικά εσωτερικής διακόσμησης. Υπάρχει επίσης σταθερή ανάπτυξη στην Βόρεια Αμερική και την Δυτική Ευρώπη για προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και βελτιώσεις σε πολλές διαδικασίες παραγωγής.

Ιστορικά, οι διακοσμητικές εκτυπώσεις στην διακόσμηση και τα πολυστρωματικά υλικά υπήρξε ο μεγαλύτερος τομέας, υπεύθυνος για το ένα τρίτο της συνολικής αξίας της αγοράς. Αυτό έχει πλέον αλλάξει με την εμφάνιση των ηλεκτρονικών, της ψηφιακής εκτύπωσης υφασμάτων και της τρισδιάστατης εκτύπωσης, που όλα του αναπτύσσονται με ταχύτερους ρυθμούς κατά την πενταετή περίοδο μελέτης της Smithers Pira.

Η διεξοδική ανάλυση της Smithers Pira εντοπίζει τις τέσσερις βασικές εφαρμογές ανάπτυξης στην βιομηχανική εκτύπωση και αναλύει τη γενική τάση για μεγαλύτερη ανάπτυξη  των ψηφιακών τεχνολογιών εκτύπωσης:  

1. Διακόσμηση και πολυστρωματικά υλικά

Η εκτύπωση χρησιμοποιείται ευρέως για την διακόσμηση της όψης πολλών επίπλων και επιφανείων. Η βαθυτυπία κυριαρχεί στην αγορά αυτή, όπου χρησιμοποιείται για να τυπώσει χαρτί το οποίο μεταποιείται σε πολυστρωματικά υλικά για επιφάνειες εργασίας, έπιπλα, δάπεδα και επενδύσεις τοίχων. Η φλεξογραφία και η offset κατέχουν ένα μικρό μερίδιο και η χρήση εκτυπωτών inkjet γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη, ειδικά για προσαρμοσμένα σχέδια (κατά παραγγελία/προσωποποιημένα).

Η αγορά αναμένεται να παρουσιάσει σταθερή ανάπτυξη μεταξύ 2012 και 2022, αντανακλώντας την ανάπτυξη στον τομέα των κατασκευών και την ζήτηση που υπάρχει από τους πιο εύπορους καταναλωτές για ευχάριστους εσωτερικούς χώρους. Υπάρχει ανάπτυξη σε κτήρια εκπαίδευσης και γραφείων, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι οργανισμοί απαιτούν επωνυμία και αναγνωρισιμότητα.

Επίσης αναδύονται ευκαιρίες, για παράδειγμα, με την ευρεία χρήση των διαδικτυακών ιστοτόπων αξιολόγησης ταξιδιών, τα ξενοδοχεία επιθυμούν όλο και περισσότερο να προσφέρουν μια ανανεωμένη εμπειρία. Έχει εντοπιστεί ένα «σύνδρομο Συμβουλευτικής Ταξιδίων», με την απαίτηση να μειώνεται ο κύκλος ανακαίνισης των ξενοδοχείων από τα επτά χρόνια στα πέντε, ενισχύοντας έτσι την αγορά της έντυπης διακόσμησης.

Η αξία της αγοράς έντυπης διακόσμησης και πολυστρωματικών υλικών το 2017 είναι πάνω από 15.8 δισεκατομμύρια δολάρια, με προβλέψεις ότι θα αναπτυχθεί με έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης περίπου 4% έως το 2022, όπου θα αγγίξει τα 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια.  

2. Ηλεκτρονικά

Η χρήση των εκτυπώσεων στην παραγωγή ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως διακόπτες αφής, RFID, κυκλώματα, οθόνες και φωτοβολταϊκά, είναι ήδη μια μεγάλη επιχείρηση για πολλούς προμηθευτές και οι αναδυόμενες εφαρμογές στον σχεδιασμό συσκευών και εξαρτημάτων θα συνεχίσουν να δημιουργούν νέες ευκαιρίες. Το 2017 αυτός ο τομέας της αγοράς υπολογίζεται στα 28,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να φτάσει στα 47,8 δισεκατομμύρια μέχρι το 2022.

Η εκτύπωση ηλεκτρονικών είναι ακόμα μια εξελισσόμενη τεχνολογία. Ανοίγει μια σειρά από ευκαιρίες σχεδιασμού και θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας γκάμας μελλοντικών ηλεκτρονικών συσκευών. Τα τυπωμένα ηλεκτρονικά επιτρέπουν την παροχή ηλεκτρονικής λειτουργικότητας σε πολύ μεγαλύτερο εύρος υποστρωμάτων από ότι οι συμβατικές μέθοδοι.

Η τεχνολογία αυτή θα δώσει την δυνατότητα κατασκευής προϊόντων με κόστος και λειτουργικότητα που οι συμβατικές ηλεκτρονικές δομές αδυνατούν να επιτύχουν. Ενώ τα παραδοσιακά ηλεκτρονικά χρησιμοποιούνται στην εκτύπωση και στην συσκευασία, η ενσωμάτωση μεγάλης έκτασης εκτυπώσιμων ηλεκτρονικών μπορεί να παρέχει λεπτά, συμβατά και ελαφριά κυκλώματα, χρησιμοποιώντας υψηλού επιπέδου και όγκου διαδιακασίες παραγωγής σε χαμηλό κόστος. Τα τυπωμένα κυκλώματα, τα RFID, οι οθόνες, οι μπαταρίες και τα φωτοβολταϊκά, όλα παρουσιάζουν σταθερή πρόοδο.

Η Ασία είναι η μεγαλύτερη παραγωγική ήπειρος για τα τυπωμένα ηλεκτρονικά, υπό την ηγεσία πολλών κορυφαίων εταιρειών ηλεκτρονικών στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταιβάν και την Κίνα. Αποτελεί  χαμηλού κόστους κέντρο κατασκευής για πολλά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων πλακετών  κυκλωμάτων, των διακοπτών και οθονών αφής, ενώ οι μεγάλες εκτυπωτικές εταιρείες χρησιμοποιούν τις εκτυπώσεις ως μέρος της μεγάλης κλίμακας παραγωγής πολλών αντικειμένων.

Πολλές μεγάλες, πρωτοποριακές εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών που κατασκευάζουν έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και οθόνες, φωτισμό και φωτοβολταϊκά πάνελ χρησιμοποιούν τις εκτυπώσεις ως μέρος της παραγωγικής διαδικασίας.  

3. Ψηφιακή εκτύπωση υφάσματος

Η παγκόσμια αγορά εκτύπωσης υφασμάτων είναι τεράστια και εκτιμάται σε πάνω από 32 δισεκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα ετήσιας παραγωγής. Η εκτύπωση με inkjet γίνεται ολοένα και πιο σημαντική, καθώς οι τάσεις της μόδας καθίστανται όλο και πιο ευμετάβλητες. Η υιοθέτηση της ψηφιακής εκτύπωσης ψεκασμού υφασμάτων υποστηρίζει τη «γρήγορη μόδα /fast fashion», με πολύ ταχύτερους χρόνους απόκρισης διαθέσιμους στους λιανοπωλητές.

Μια έντονη ανάπτυξη επικρατεί στον τομέα αυτό καθώς η αγορά των 321 εκατομμυρίων δολαρίων το 2012 αυξήθηκε σε ποσοστό 351% το 2017, φτάνοντας τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό πρόκειται να επιταχυνθεί και να επεκταθεί με έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 14,3% έως το 2022, με αξία 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ψηφιακή εκτύπωση ψεκασμού επιτρέπει στην συντόμευση και την ευελιξία της εφοδιαστικής αλυσίδας.Υπάρχουν πολλοί εκτυπωτές t-shirt που προσφέρουν μια υπηρεσία web-to-shirt, όπου ο αγοραστής ανεβάζει τη δική του μοναδική εικόνα για να εκτυπωθεί σε ένα ένδυμα κατά παραγγελία. Η εκτύπωση καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της αξίας του προϊόντος και θα γίνεται κοντά στον αγοραστή. Για μια συλλογή (κολεξιόν) μόδας, τα αποθέματα (στοκ) μπορούν να αποφευχθούν εκτυπώνοντας και κατασκευάζοντας τα δημοφιλή μεγέθη και στυλ τοπικά σε μικρές ποσότητες.

Αυτό καθιστά το υψηλότερο κόστος κατασκευής μικρότερο πρόβλημα και οι λιανοπωλητές διαδικτύου μπορούν να προβούν στην παραγωγή με την ανάθεση της παραγγελίας και αφού η πώληση έχει ολοκληρωθεί στο διαδίκτυο. Οι εφοδιαστικές αλυσίδες, όλο και περισσότερο, πιέζονται να παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία, την οποία η εκτύπωση inkjet σε υφάσματα είναι σε θέση να παράσχει.  

4. 3DPrinting

Ο παγκόσμιος κλάδος της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D) ωριμάζει,με τα μέχρι τώρα υπό αμφισβήτηση θέματα να ξεκαθαρίζουν. Ποικίλες τεχνολογίες έχουν αποδειχθεί ότι καθίστανται λειτουργικά τμήματα και αντικείμενα σε πολλούς βιομηχανικούς κλάδους οικονομικά  και αποδοτικά στις μικρές παραγωγικές διαδικασίες (μικρούς κύκλους παραγωγής). Οι χρήστες και οι πάροχοι υπηρεσιών διερευνούν πως τα επιχειρηματικά μοντέλα μπορούν να αλλάξουν με τα συστήματα κατά παραγγελίαν τρισδιάστατης εκτύπωσης που βρίσκονται κοντά στο σημείο χρήσης των αγαθών.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι ένα εργαλείο που έχει αποδείξει την αξία του σε βιομηχανικούς και εμπορικούς τομείς, ενισχύοντας τον σχεδιασμό και την ταχεία δημιουργία πρωτοτύπων (μοντέλων) σε πολλούς τομείς και έχει γίνει ένα παραγωγικό εργαλείο για πολύπλοκα καλούπια, εργαλεία και υλικάπου χρησιμοποιούνται για την μορφοποίηση μεταλλικών και πλαστικών εξαρτημάτων.

Οι εταιρείες στον κλάδο της αεροπορικής βιομηχανίας, της αεροδιαστημικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και της ιατρικής έχουν αγκαλιάσει την υιοθέτηση της τρισδιάστατης εκτύπωσης σε βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές. Οι τρισδιάστατες τεχνικές  εκτύπωσης εξελίσσονται ταχύτατα προς την ευρεία αποδοχή και ενσωμάτωση στο παγκόσμιο περιβάλλον παραγωγής.

Η αξία της εμπορεύσιμης παραγωγής της επαγγελματικής τρισδιάστατης εκτύπωσης θα φτάσει τα 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 καθώς οι εφαρμογές διευρύνονται, αντιπροσωπεύοντας έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 12,3% για την πενταετία.

Την πενταετία μέχρι το 2022, η inkjet εκτύπωση υφασμάτων και η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι οι πιο ταχέως αναπτυσσόμενοι τομείς της αγοράς, με την inkjet ως την πιο πολύτιμη διαδικασία εκτύπωσης σε χρήση αφού ξεπέρασε την μεταξοτυπία κατά τη διάρκεια του 2017.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top