Αναζήτηση

Συζήτηση γύρω από την 3D εκτύπωση: Η HP μπαίνει δυναμικά στην αγορά

Συζήτηση γύρω από την 3D εκτύπωση: Η HP μπαίνει δυναμικά στην αγορά

Η προσθετική κατασκευή, πιο γνωστή ως 3D εκτύπωση, είναι η διαδικασία με την οποία τα αντικείμενα συναρμολογούνται στρώμα-στρώμα από υλικά όπως πλαστικό, σκόνη μετάλλου κ.ά. Αποτελεί μια γρήγορα αναπτυσσόμενη βιομηχανία που έχει την δυνατότητα να ανατρέψει την διαδικασία παραγωγής με την μείωση του κύκλου ζωής των προϊόντων, την ανάπτυξη και την μείωση του κόστους στη γραμμή συναρμολόγησης. Πολλές μεγάλες εταιρείες, όπως η Ford και η General Electric, έχουν επενδύσει εκατομμύρια δολάρια σε δικά τους τμήματα 3D-εκτύπωσης για τους λόγους αυτούς.

Οι σημερινοί όμως 3D εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους είναι αργοί, ακριβοί και δύσχρηστοι. «Προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε πέρα από δημιουργία πρωτοτύπων», λέει η Ellen Lee, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας προσθετικής κατασκευής της Ford. «Μία από τις μεγάλες προκλήσεις που μένει να αντιμετωπιστεί είναι η ταχύτητα».

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου εκτυπώσεων, η HP, μπαίνει επίσης στην 3D εκτύπωση δυναμικά. Ο νέος τομέας 3D εκτύπωση της HP σχεδιάζει να ξεκινήσει μια σειρά από 3D εκτυπωτές το 2016 που υπόσχεται να ανταγωνιστεί τα κορυφαία μηχανήματα της αγοράς όπως αυτά των εταιρειών Stratasys και 3D Systems. «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι», λέει ο Stephen Nigro Πρόεδρος του τομέα 3D Printing της HP. «Αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία θα πρέπει να ξεπεράσουμε». 

Οι 3D εκτυπωτές της HP χρησιμοποιούν αυτό που η εταιρεία αποκαλεί διαδικασία Multi Jet Fusion. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί μια θερμική inkjet συστοιχία και χημικούς παράγοντες για να παράγει αυτά που λένε οτι είναι πιο αξιόπιστα και ακριβή μέρη. Τα αντικείμενα μπορούν να κατασκευαστούν από ποικίλα υλικά, σε μια σειρά χρωμάτων και, το σημαντικότερο, σε ταχύτητες 10 φορές πιο γρήγορες από ό, τι οι 3D εκτυπωτές που είναι διαθέσιμοι στην αγορά σήμερα.

Η ευκαιρίες είναι πολλές. Η παγκόσμια αγορά των προϊόντων και υπηρεσιών της 3D εκτύπωσης θα αυξηθεί από τα 5.5 δισεκατομμύρια δολάρια που είναι σήμερα στα 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, όπως προβλέπει το Wohlers Report 2015 (ετήσια αναφορά για την αγορά της προσθετικής εκτύπωσης, τις νέες εξελίξεις και τις τάσεις). Θα πρέπει όμως πρώτα η HP να ορθοποδήσει, αφού το τελευταίο τρίμηνο του 2015 τα έσοδά της μειώθηκαν 14%.

Ο δρόμος αυτός είναι ανηφορικός, αλλά ο Nigro, που ξεκίνησε στην HP το 1982 σαν μέλος της ομάδας που ανέπτυξε τον πρώτο έγχρωμο inkjet εκτυπωτή, είναι αισιόδοξος: "Σχεδιάζουμε να γίνουμε οι ηγέτες στην 3D εκτύπωση", είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξη με το περιοδικό Fortune.

Δείτε το απόσπασμα: 

 

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top