Αναζήτηση

Βιομηχανική εκτύπωση

Βιομηχανική εκτύπωση

Τι είναι βιομηχανική εκτύπωση;

Ως βιομηχανική εκτύπωση νοείται η χρήση των εκτυπωτικών τεχνολογιών στα πλαίσια της παραγωγικής διαδικασίας, όπου μελάνι ή κάποια άλλη ουσία εκτυπώνεται σε ένα προϊόν για λειτουργικούς ή διακοσμητικούς σκοπούς.

Λειτουργική

Φανταστείτε μια συνηθισμένη μέρα σας. Το smartphone, το πλυντήριο, το πλυντήριο πιάτων, το αυτοκίνητο, ο υπολογιστής, σχεδόν όλα τα πράγματα που έχουν κάποιο είδος λειτουργίας, περιέχουν σε κάποιο βαθμό βιομηχανική εκτύπωση. Μπορεί να μην είναι ένα μελάνι που αναπτύσσεται, θα μπορούσε να είναι κάτι σαν το πυρίτιο που βοηθά τη συσκευή να λειτουργήσει, αλλά είναι η βιομηχανική εκτύπωση που χρησιμοποιεί μια διαδικασία όπως η μεταξοτυπία για να ενσωματώσει μια πτυχή της διαδικασίας που επιτρέπει στο προϊόν να λειτουργεί.

Διακοσμητική

Στη συνέχεια, σκεφτείτε το πάτωμα πάνω στο οποίο περπατάτε, το τραπέζι στο οποίο κάθεστε, τους τοίχους που σας περιβάλλουν. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η βιομηχανική εκτύπωση να έχει εμπλακεί με κάποιο τρόπο στη διακόσμηση και τη δημιουργία ενός ξύλινου δαπέδου, ενός υφάσματος, μιας ταπετσαρίας ή ενός επίπλου. Η βιομηχανική εκτύπωση παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη διακόσμηση του περιβάλλοντος μας, όσο δίνεται μεγαλύτερη σημασία στην την αυτο-έκφραση και την εξατομίκευση. Η τεχνολογία της ψηφιακής εκτύπωσης είναι εξαιρετικά σημαντική στην διακοσμητική εκτύπωση ως συμπλήρωμα των αναλογικών.

Συσκευασία

Έπειτα σκεφτείτε ότι καταναλώνουμε και πώς αυτό συσκευάζεται. Πώς είναι διακοσμημένες οι συσκευασίες; Τι ζητούν οι εταιρίες και οι έμποροι λιανικής από την συσκευασία; Τι είναι σχεδιασμένη να κάνει; Η συσκευασία έχει όλο και μεγαλύτερη αξία στο μάρκετινγκ. Η έξυπνη συσκευασία βοηθά τις εταιρίες να βελτιώνουν τις πωλήσεις τους. Τι πίνουμε, τι τρώμε και τι πρέπει να κάνει η συσκευασία; Καινοτόμες συσκευασίες πωλούν περισσότερα προϊόντα.

Η βιομηχανική εκτύπωση καθορίζεται από τις εφαρμογές στις οποίες δραστηριοποιείται και από την ταχύτητα και την παραγωγικότητα που μπορεί να επιτύχει.

Η ποιότητα είναι υψίστης σημασίας για τη βιομηχανική εκτύπωση, αλλά εάν η εκτύπωση πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε βιομηχανικά περιβάλλοντα τότε πρέπει να είναι γρήγορη για να είναι σωστά ταξινομημένη ως βιομηχανική.

Ενώ οι μικρότερες παραγωγές είναι μια νέα τάση εντός της βιομηχανίας, η εκτύπωση ενός κεραμικού πλακιδίου ή μιας μπλούζας δεν θεωρείται βιομηχανική εκτύπωση.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top